Διαθέσιμη μέσω του gov.gr η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της Covid-19!

Από τις 19 Φεβρουαρίου 2021 είναι διαθέσιμη η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19 μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Πρόκειται για ιατρικό έγγραφο, λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι, κλείνει ο κύκλος της αμιγώς ψηφιακής διαδικασίας ελέγχου επιλεξιμότητας και καθορισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό που υλοποίησαν από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να την εκδώσει πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Να μπει στην πλατφόρμα gov.gr
  • Να μεταβεί στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και μετά στην υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».
  • Να ταυτοποιηθεί με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του

Αφού ακολουθήσει τα βήματα αυτά εκδίδεται αυτόματα η βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει: τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.onassis.org/el/onassis-stegi/season-2021-2021/arachnesound