Δύο ημέρες για το διαβητικό πόδι … στα Ιωάννινα!

Μία από τις σοβαρές επιπλοκές των ασθενών με διαβήτη είναι το διαβητικό πόδι. Παρά το γεγονός ότι η επιπλοκή αυτή φαντάζει όχι τόσο σοβαρή όσο οι λοιπές επιπλοκές της νόσου, όπως οι βλάβες στους νεφρούς, τα μάτια και το καρδιαγγειακό σύστημα, δεν παύει να είναι ένα ύπουλος και υψηλού κινδύνου εχθρός για τον διαβητικό και αποτελεί επιπλοκή στην παθoγένεια της οποίας συχνά συνυπάρχουν η νευροπάθεια, η αγγειοπάθεια αλλά και η λοίμωξη και μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό του μέλους και αναπηρία. Οι ασθενείς με διαβητικό πόδι έχουν χειρότερη ποιότητα ζωής ακόμα και από τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς ενώ τα ποσοστά θνητότητας σε διάστημα πενταετίας ξεπερνούν τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού και προστάτη.

Γνωρίζοντας τη σοβαρότητας της επιπλοκής και τις προεκτάσεις της, το Διαβητολογικό Κέντρο Ενδοκρινολογικής Κλινικής ΠΓΝ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργική Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων  διοργανώνουν διήμερη επιστημονική εκδήλωση στην πόλη των Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο “Du Lac”.

Την πρώτη ημέρα, 8 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο επιστημονική ημερίδα για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του ιατρικού δυναμικού και των τοπικών υγειονομικών φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών με διαβητικό πόδι. Μία πλειάδα αναγνωρισμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εστιάσουν στον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου με στόχο την πρόληψη αλλά και στις σύγχρονες μεθόδους φαρμακευτικής και χειρουργικής θεραπείας.  Η Εγγραφή είναι ∆ωρεάν.


Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στον ίδιο τόπο και ώρα 10 π.μ. οι δύο Κλινικές σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη - Π.Ε.Ν.ΔΙ.  οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού με θέματα όπως: Διαβητικό Πόδι: Πρόληψη–φροντίδα, συμπτώματα, έλεγχος και αντιμετώπιση, Διακοπή του καπνίσματος και Προαγωγή Υγείας.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες με σκοπό να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, να λυθούν απορίες και να υιοθετηθούν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου του διαβητικού ποδιού. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους!

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle