Ο Γιατρός στο Σχολείο της Πανδημίας από τον Κορωνοϊό

Ο Γιατρός στο Σχολείο της Πανδημίας από τον Κορωνοϊό, ήταν το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020. Την ημερίδα παρακολούθησαν δεκάδες γιατροί, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΣΑ, για τη συγκρότηση Ομάδας Πιστοποιημένων Ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού, για τον κορωνοϊό, με στοχευμένες δράσεις, σε δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κ.α.

Στην ημερίδα αναδείχθηκε ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η εκπαιδευτική κοινότητα, η έλλειψη ιατρικής κάλυψης, με δεδομένο τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Για να καλύψει αυτό το κενό, ο ΙΣΑ οργανώνει ταχύρρυθμη διαδικτυακή εκπαίδευση των ιατρών μελών του που επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοιό. Ο ΙΣΑ πρόκειται να καταρτίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Ενημέρωσης των σχολείων της Αττικής.

Γ. Πατούλης: «Οι γιατροί της Αθήνας θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία»

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τη στήριξη των πολιτών.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού είναι βασικός πυλώνας της προσπάθειας για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών που καλούνται να διαχειριστούν μια δύσκολη συνθήκη για να προστατέψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και το κοινωνικό σύνολο. Τα δεδομένα από τις πρώτες αυτές εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης της σχολικής κοινότητας. Οι γιατροί της Αθήνας που έχουν αποδείξει το υψηλό επίπεδο της κοινωνικής ευαισθησίας τους όλο αυτό το διάστημα της επιδημίας θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία».

Στην ημερίδα προεδρείο ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος και ο Γ.Γ Στάθης Τσούκαλος ενώ οργανωτική επιτροπή το μέλος του Δ.Σ Τάσος Χατζής.

 

Οι εισηγήσεις των ομιλητών

Στις παρουσιάσεις από τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μ’ ένα κλικ στον τίτλο κάθε εισήγησης: