Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα!

  • Πόσο συχνά παρκάρουμε παράνομα;
  • Προτιμάμε να οδηγούμε σε λεωφορειόδρομους ή λωρίδες έκτακτης ανάγκης;
  • Συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας;
  • Πορτοκαλί φανάρι! Τι κάνουμε συνήθως;
  • Οι άντρες ή οι γυναίκες παραβιάζουν συχνότερα τον ΚΟΚ;

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας,  δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και θα αποτελέσει βασικό θέμα μια πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, (ώρα 19:00). Στη δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, θα αναφερθούν στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα πολύ χαμηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας.

Έπειτα από σχετική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG για τους παράγοντες κινδύνου της Δημόσιας Υγείας, πλην του νέου κορωνοϊού, που απασχολούν τον ελληνικό πληθυσμό, το 80 % δήλωσε πως θεωρεί τα τροχαία ατυχήματα ως το πιο σημαντικό πρόβλημα. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα τρέχοντα στοιχεία για τη χώρα μας και θα εξετάσουν τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που συνδέεται με τα ατυχήματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την μείωσή τους.

Με στοιχεία που αφορούν στη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους, την κατανάλωση αλκοόλ, την ταυτόχρονη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ακόμα και το φύλο των οδηγών, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της πρόληψης από τον κάθε ένα πολίτη που χρησιμοποιεί με ασφάλεια το οδικό δίκτυο.

Ως θέμα Δημόσιας Υγείας που ευθύνεται για υψηλά ποσοστά αναπηρίας και θνησιμότητας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στη θέση του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπισή τους.

Η εκδήλωση θα προβληθεί από την σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, από την σελίδα του Institute of Public Health στο Facebook και από την ιστοσελίδα που θα προβάλει την εκδήλωση online..

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Χαιρετισμός:

Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Εισηγήσεις:
  • Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα: Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
  • Έρευνα Συμπεριφοράς Οδηγών Οχημάτων στην Ελλάδα 2020: Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, χωρίς προκράτηση θέσης.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (CME-CPD credits) και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος - ΕΝΕ, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στην σχετική ιστοσελίδα, μετά το τέλος της εκδήλωσης