11η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας στο ΜΗΤΕΡΑ

Το Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας του ΜΗΤΕΡΑ οργανώνει την 11η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024. Η καθιερωμένη Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στο συνεδριακό κέντρο Ν. Λούρος παρέχοντας την επιλογή απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Στην ημερίδα συμμετέχουν Παιδοακτινολόγοι Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και σημαντικών παιδιατρικών νοσοκομείων του εξωτερικού καθώς και Ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων της Παιδιατρικής με γνώση και εμπειρία του αντικειμένου και σεβασμό στην προσέγγιση του μικρού ασθενούς.

Στόχος της ημερίδας είναι η εποικοδομητική παρουσίαση θεμάτων της Παιδιατρικής Ακτινολογίας με αναφορά στις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις στην παιδιατρική απεικόνιση που θα αποτελέσουν αφετηρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας. Οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν ποικιλία συστημάτων και παθολογιών του παιδιατρικού πληθυσμού, καθώς το πεδίο είναι αστείρευτο και τα τελευταία χρόνια ενισχύεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, των μεθόδων απεικόνισης και της εξέλιξης της κλινικής πτυχής της Παιδοακτινολογίας σε συνεργασία με τους Παιδιάτρους και τις λοιπές ειδικότητες της Παιδιατρικής.

Η φετινή Ημερίδα περιλαμβάνει ακόμη την καλλιτεχνική δουλειά και τις προτάσεις μαθητών λυκείου με ενδιαφέρον στην Ιατρική και την Τέχνη. Τα έργα θα εκτίθενται στο χώρο διεξαγωγής και διαδικτυακά, προσφέροντας μια νότα ψυχικής ανάτασης. Μάλιστα οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από τα έργα την αφίσα της επόμενης Ημερίδας Παιδοακτινολογίας.