Άρχισε η δωρεάν διάθεση των self-test στους μαθητές

Ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η προμήθεια των self-tests των μαθητών όλων των βαθμίδων και λήγει το Σάββατο 27 Νοεμβρίου. Η προμήθεια αφορά σε 10 συνολικά δωρεάν self-test, δηλαδή σε δύο συσκευσίες των 5 τέστ τα οποία καλύπτουν την χρονική περίοδο από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τη διακοπή των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

Πως θα καταχωρήσουμε τα αποτελέσματα

 

Μαθητές Δημοσίων Σχολείων

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από την 1η Νοεμβρίου η δήλωση και το αποτέλεσμα από το αυτοδιαγνωστικό τεστ των μαθητών των Δημοσίων Σχολείων καταχωρείται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr. Στην ίδια πλατφόρμα γίνεται και η έκδοση της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

 

Μαθητές Ιδιωτικών Σχολείων

Τα αποτελέσματα των self-tests αυτής της κατηγορίας των μαθητών συνεχίζουν να καταχωρούνται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Από την ίδια πλατφόρμα οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

Ποιοι μαθητές υποχρεούνται στη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ

Υποχρέωση σε αυτοδιαγνωστικό τεστ έχουν όλοι οι μαθητές, άνω των 12 ετών, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε self-test οι εμβολιασμένοι μαθητές. Για το λόγο αυτό δεν δικαιούται να λαμβάνει δωρεάν self-test, εκτός της περίπτωσης που προκύψει θετικό κρούσμα στην τάξη του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle