Η Boehringer Ingelheim προωθεί την καμπάνια #Embrace Equity και αγκαλιάζει την ισότητα!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική πρόοδο των γυναικών. Παράλληλα σηματοδοτεί την ανάγκη για πρωτοβουλίες που προωθούν την ισότητα των γυναικών σε κάθε επίπεδο. Το κεντρικό θέμα της καμπάνιας για το 2023, #Embrace Equity, υπογραμμίζει ότι όλοι μπορούμε να αγκαλιάσουμε την ισότητα και υπενθυμίζει ότι ισότητα δεν είναι μόνο κάτι που λέμε. Δεν είναι μόνο κάτι για το οποίο γράφουμε. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε, να το γνωρίσουμε, να το εκτιμήσουμε και να το αγκαλιάσουμε. Είναι αυτό στο οποίο πιστεύουμε, άνευ όρων. Ισότητα σημαίνει δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Η ισότητα έχει πολλές πτυχές. Έχει να κάνει με την άρση των εμποδίων, την προώθηση της συμμετοχής και τη δημιουργία ενός δίκαιου περιβάλλοντος. Αφορά την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση, στη βασική περίθαλψη και στην υποστήριξη της υγείας. Και έχει να κάνει με τις ευκαιρίες και την αναγκαία δόση υποστήριξης την κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο ενώ όλοι αγωνίζονται για την ισότητα, δυστυχώς, οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι αυτές που συχνά χάνουν.

 

 

Η Boehringer Ingelheim τιμά το σύνθημα «Η ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο Αύριο»

H Boehringer Ingelheim τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το σύνθημα των Γυναικών του ΟΗΕ για το 2023: «Η ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο Αύριο»  Μάλιστα συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια #Embrace Equity ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της και την κοινωνία μέσα από τις ψηφιακές της πλατφόρμες και τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να γνωρίσουμε λίγες μόνο από τις εργαζόμενες της εταιρείας που  συμβάλλουν στην  προώθηση πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής ενώ ηγούνται στην προσπάθεια της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη σε καθημερινή βάση.

 


 

Beatrice Aelterman

Η Beatrice Aelterman είναι επικεφαλής της παγκόσμιας διαχείρισης της υγείας στην Boehringer Ingelheim. Η ευθύνη της είναι να φροντίζει για την υγεία και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού, αναπτύσσοντας μια κουλτούρα υγιών συνηθειών, ανοιχτής νοοτροπίας  και ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους  εν ωρα εργασίας .

Η υγεία και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας είναι ένα θέμα που συχνά παραβλέπεται και υποτιμάται όσον αφορά τη βιωσιμότητα - και το οποίο έχει επηρεαστεί μαζικά από την πανδημία COVID-19. Η ψυχική υγεία, η εργονομία του γραφείου στο σπίτι, η κινητικότητα, ακόμη και η διατροφή - όλα βρέθηκαν στο προσκήνιο, καθώς οι καθημερινές ρουτίνες αντιστράφηκαν για πολλούς ανθρώπους, επίσης για τους υπαλλήλους στην Boehringer Ingelheim. Αυτό οδήγησε σε μια αλλαγή νοοτροπίας μεταξύ πολλών ανθρώπων. Η Beatrice εξηγεί: «Ως εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να είμαστε πρότυπα όσον αφορά την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Ο κόσμος θέλει να ξέρει που βρισκόμαστε και τι μπορούμε ακόμα να κάνουμε για να φροντίσουμε τους εργαζόμενους μας».

Θαυμάζω πολλές γυναίκες που είναι αληθινοί φορείς αλλαγής καθώς και τις γυναίκες που οδηγούν τη σταθερή αλλαγή μέσα από την εταιρεία. Αποτελούν παράδειγμα της νοοτροπίας που χρειάζεσαι...

Beatrice Aelterman

Η φροντίδα για τους συνανθρώπους  φέρει μια έμφυτη αίσθηση του σκοπού, της κοινής επιτυχίας και της ανάπτυξης - και είναι μια δουλειά στην οποία η ενσυναίσθηση και οι ισχυρές δεξιότητες των ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας. «Ως γυναίκα σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να εμπιστεύεσαι τα ένστικτά, τις δεξιότητες και τις αξίες σου. Στις γυναίκες αρέσει να σκέφτονται ομαδικά. Η επένδυση χρόνου και ικανότητας προς όφελος της ομάδας έρχεται φυσικά σε πολλούς από εμάς, οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για περισσότερες γυναίκες στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη συνολικά. Θαυμάζω πολλές γυναίκες που είναι αληθινοί φορείς αλλαγής καθως και τις γυναίκες που οδηγούν τη σταθερή αλλαγή μέσα από την εταιρεία. Να πιστεύουν στις ιδέες τους, να ξεπερνούν εμπόδια, να κάνουν τη διαφορά. Αποτελούν παράδειγμα της νοοτροπίας που χρειάζεσαι, για να βάλεις το σημάδι σου και να ανοίξεις το δρόμο σε άλλες γυναίκες παντού».

 


Christiane Wijsen

Η Christiane Wijsen, επικεφαλής της Επιχειρησιακής  Στρατηγικής στην Boehringer Ingelheim και διευθύντρια της στρατηγικής για την αειφόρο Ανάπτυξη - Για τις Γενιές (SD4G), τονίζει τον σκοπό και τις ευκαιρίες που μπορούν να βρουν οι γυναίκες από όλα τα επαγγελματικά υπόβαθρα στην αειφορία. Αναφέρει: «Ως επικεφαλής του τμήματος που περιλαμβάνει τόσο τα τμήματα Διαφορετικότητας & Ένταξης (diversity & inclusion) όσο και Αειφόρου Ανάπτυξης, έχω πραγματικά εμπνευστεί από το σύνθημα των Ηνωμένων Εθνών της φετινής Διεθνούς ημέρας της Γυναίκας, τονίζοντας τη σημασία της ισότητας των φύλων για την προώθηση της αειφορίας.

Στην Boehringer Ingelheim είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ένα αυξανόμενο δίκτυο γυναικών, να συνεργάζονται και να μοιράζονται εμπειρίες

Christiane Wijsen

Αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ότι οι γυναίκες τείνουν να επιβαρύνονται δυσανάλογα από τον αντίκτυπο των προκλήσεων της αειφορίας, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη ή οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες είναι ισχυροί ηγέτες και φορείς αλλαγής και συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο. Οι συνεχείς προσπάθειες για τη χειραφέτηση των γυναικών ως ίσων παραγόντων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα είναι ουσιώδεις. Χωρίς την ισότητα των φύλων, δεν φαίνεται να υπάρχει βιωσιμότητα στο εγγύς μέλλον. Στην Boehringer Ingelheim είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ένα αυξανόμενο δίκτυο γυναικών, να συνεργάζονται και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, να κάνουν τη διαφορά μαζί. Οι ιστορίες που μοιραζόμαστε αποδίδουν φόρο τιμής, όχι μόνο στον αντίκτυπό τους εν γένει, αλλά τονίζουν ιδιαίτερα τον πρωτοποριακό τους ρόλο στην αειφόρο αναπτυξη. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον καθε μια  από αυτές, για την επιχειρηματικότητα και την ηγεσία τους.»

 


Annette Eckes

Η Annette Eckes είναι υπεύθυνη Κυκλικής Οικονομίας στα κεντρικά της εταιρείας και ηγείται στην πρωτοβουλία  More Green στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της Boehringer Ingelheim. Η πράσινη κουλτούρα και η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα, κάθε φορά που συζητάς για τη βιωσιμότητα με την Annette: «Πρέπει να εστιάσουμε την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο DNA μας – σε κάθε απόφαση που παίρνουμε και σε ό,τι κάνουμε να συμβάλλει στην υγεία του πλανήτη μας, και τελικά στη δική μας. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν στο ταξίδι της βιωσιμότητας, γιατί όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε».

Πρέπει να εστιάσουμε την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο DNA μας – σε κάθε απόφαση που παίρνουμε και σε ό,τι κάνουμε να συμβάλλει στην υγεία του πλανήτη μας, και τελικά στη δική μας

Annette Eckes

Σήμερα, εργάζεται στην εφαρμογή των αρχών  οικολογικού σχεδιασμού σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας, προωθώντας τις πράσινες επενδύσεις και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συσκέψεων  και των συνεδρίων: «Είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας για να εργαστούμε, επειδή εξελίσσεται συνεχώς, με νέα πράγματα να εμφανίζονται συνεχώς. Συνεργαζόμαστε επίσης με συνεργάτες του κλάδου και του ευρύτερου δικτύου μας. Το δίκτυο είναι πολύ ποικιλόμορφο, έτσι αν θέλετε να εργαστείτε με την αειφόρο ανάπτυξη, όλα έχουν να κάνουν με το να αδράξετε τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Δεν έχει σημασία, είτε ασχολείστε με επιχειρήσεις, έρευνα, λειτουργίες ή επικοινωνίες. Σχεδόν κάθε δεξιότητα είναι απαραίτητη στη βιωσιμότητα, οπότε οι γυναίκες δεν πρέπει να αποφεύγουν την πρόκληση να κάνουν τον κόσμο «πιο πράσινο» για εμάς - και τις επόμενες γενιές».

 


Manuela Pastore

Η Manuela Pastore είναι μία από τους ηγέτες της εμβληματικής πρωτοβουλίας "Making More Health” για την αειφόρο ανάπτυξη της Boehringer Ingelheim για σχεδόν μία δεκαετία. Στο ρόλο αυτό, συνέβαλε στη δημιουργία ενός δικτύου που περιλαμβάνει πάνω από 120 κοινωνικούς επιχειρηματίες παγκοσμίως και έχει ως στόχο να επηρεάσει τις ζωές 50 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030.

Μια απο τις προσωπικές της στιγμές  είναι η συνεργασία με άτομα με αλφισμό στην Κένυα. Ακόμα και σήμερα, οι άνθρωποι με αυτήν την κατάσταση έρχονται αντιμέτωποι με διακρίσεις σε πολλές κοινότητες στην Αφρική. Πριν από τρία χρόνια, βοήθησε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που προσφέρει εκπαίδευση ευαισθητοποίησης στις κοινότητες, παρέχει αξιόπιστη εκπαίδευση σε άτομα με αλφισμό και παρουσιάζει εθελοντικά προγράμματα, βοηθώντας στην εξάλειψη των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και τονίζοντας τι σημαίνει να ζεις με αλφισμό. «Προχωράμε από το να βοηθούμε ανθρώπους με αλφισμό για να γίνουν αποδεκτοί, στο να τους βοηθούμε να γίνουν πρωταθλητές στις κοινοτητες που ζουν, να διδάσκουμε για τον αλφισμό και να φέρνουμε χρήσιμες δεξιότητες στους συνομηλίκους τους. Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση αυτής της ολιστικής προσέγγισης προκαλεί θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς του κοινωνικού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Βοηθούμε ανθρώπους με αλφισμό να γίνουν πρωταθλητές στις κοινοτητες που ζουν, διδάσκουμε για τον αλφισμό και φέρνουμε χρήσιμες δεξιότητες στους συνομηλίκους τους

Manuela Pastore

Ένα από τα προνόμια της τόσο στενής συνεργασίας με τόσους κοινωνικούς επιχειρηματίες, καινοτόμα μυαλά  και άτομα που επιχειρούν την αλλαγή (change makers), παραδέχεται με χαρά η Manuela, είναι ότι διαρκώς περιτριγυρίζεσαι από μεγάλους ανθρώπους που σε εμπνέουν να κάνεις σπουδαία πράγματα. Η δημιουργία δικτύων, η συγκέντρωση και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, η ανάληψη κινδύνων για τις ευκαιρίες που αναδύονται, μπορεί να οδηγήσει σε απτές επιπτώσεις για τόσες πολλές διαφορετικές κοινότητες. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα, όταν οδηγούμε τη συστημική αλλαγή.