Ημερίδα με θέμα «Επιδημίες και Ενδημίες μέσα στην Πανδημία

Η πανδημία COVID-19 έχει αναδείξει τη σημασία της πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, ιδίως στο περιβάλλον των νοσηλευτικών δομών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων έχει προγραμματίσει μια εξαιρετική ημερίδα με τίτλο «Επιδημίες και Ενδημίες μέσα στην Πανδημία». Οι εργασίες της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Ολυμπιακό Μουσείο, την Παρασκευή  16 Ιουνίου 2023, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να συζητηθούν οι βασικές και εξελιγμένες αρχές και στρατηγικές πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων στο περιβάλλον των νοσηλευτικών δομών.

Κατά την Πανδημία COVID-19 σε διεθνές επίπεδο, η αύξηση των Λοιμώξεων που σχετίζονται με Νοσηλευτικές Δομές, η αύξηση της οριζόντιας διασποράς πολυανθεκτικών στελεχών μικροοργανισμών καθώς και η αύξηση της Μικροβιακής Αντοχής μεταξύ στελεχών των συνηθέστερων παθογόνων, μας υπενθυμίζουν ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, είναι αναγκαία η προσήλωση σε στρατηγικές Πρόληψης με άξονες την συνεχή και καινοτόμο Επιτήρηση, την έγκαιρη και τεκμηριωμένη εργαστηριακή διερεύνηση, την αφιέρωση πόρων (οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού), τη συνεργασία Επιστημών και Επιστημόνων, αλλά και τον καθοριστικό και ενισχυτικό ρόλο της Πολιτείας.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων εισηγήσεις για μοντέλα αντιμετώπισης της μικροβιακής πολυαντοχής, για την κουλτούρα της πρόληψης, για δέσμες και πολυεπίπεδες προσεγγίσεις ανά εστία λοίμωξης, για την αξία της Επιτήρησης, για τον ρόλο των προγραμμάτων επιμελητείας αντιβιοτικών, για τη σημασία ενός ασφαλούς και καθαρού νοσοκομειακού περιβάλλοντος για τη διακοπή μετάδοσης μολυσματικών μικροοργανισμών και τον έλεγχο νοσοκομειακών επιδημιών.

Αυτονόητο είναι ότι η ημερίδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που εμπλέκονται στην νοσηλεία και φροντίδα ασθενών, συμπεριλαμβανομένων Ιατρών, Νοσηλευτών και συναφών ειδικοτήτων.

Σημειώνεται ότι όλες οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου με την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας.