Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εξόρμηση στην Ακρόπολη λόγω καύσωνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 17 Ιουλίου 2024, η εξόρμηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη των επισκεπτών της Ακρόπολης λόγω του καύσωνα. Η μεγάλη δράση του Οργανισμού προσέφερε στους χιλιάδες επισκέπτες στιγμές δροσιάς, Πρώτες Βοήθειες αλλά και αναλυτική ενημέρωση για τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Συγκεκριμένα, εθελοντές και προσωπικό από όλα τα σώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), διένειμαν 5.000 μπουκάλια νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα. Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Οργανισμού αντιμετώπισαν επιτυχώς έκτακτα περιστατικά (θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, μικροτραυματισμοί, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα βρίσκεται ξανά την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 9:30 – 11:30 π.μ., έξω από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών και τουριστών, για να προσφέρει δροσερά εμφιαλωμένα νερά αλλά και ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ακραίων θερμοκρασιών.



