Ένα rapid και ένα self test εβδομαδιαίως οι ανεμβολίαστοι στην εστίαση και τον τουρισμό

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη delta έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη επιπλέον μέτρων ελέγχου των εργαζομένων που εργάζονται σε νευραλγικούς τομείς, όπως τον τουρισμό και την εστίαση και παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ήδη σήμερα ανακοινώθηκε ο υποχρεωτικός έλεγχος με δύο τέστ εβδομαδιαίως (1 self test και 1 rapid test) όλων όσων είναι μη εμβολιασμένοι και εργάζονται σε τουρισμό και εστίαση σε όλη την επικράτεια.

Το νέο μέτρο οφείλεται στο γεγονός ότι παρά την προσωρινή ύφεση των κρουσμάτων που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα, η αυξητική τάση του επιδημικού κύματος του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται. Όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κα. Βάνα Παπαευαγγέλου η αύξηση κατά 12% του ρυθμού των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και στη μόλυνση στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κα. Παπαευαγγέλου, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ιός καταφέρνει να μολύνει ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι στην ηλικιακή ομάδα των 40 έως 60 ετών και ότι παρατηρείται μία μετακίνηση των νέων κρουσμάτων από τους νέους ηλικίας 15 έως 35 ετών στην ηλικιακή ομάδα άνω των 40 ετών, στην οποία αρκετοί ακόμα είναι ανεμβολίαστοι. Η ηλικιακή αυτή μετακίνηση εξηγεί και την αύξηση κατά 70% των εισαγωγών την περασμένη εβδομάδα στα νοσοκομεία, η οποία μέχρι σήμερα, ευτυχώς, δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων και όσων χρειάζονται νοσηλεία στις ΜΕΘ. 

Βάσει των νέων αυτών δεδομένων, η κα. Παπαευαγγέλου, ανακοίνωσε ότι:

  • Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναβολή του εμβολιασμού για τον Σεπτέμβριο, ιδίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι και βρίσκονται άνω των 50 ή 40 ετών, για να αποφευχθεί η νοσηλεία τους σε ΜΕΘ.
  • Όλοι οι νέοι που επιστρέφουν από τις διακοπές τους καλό θα είναι να αποφύγουν το συγχρωτισμό παρά το αρνητικό self test που θα κάνουν πριν μπουν στο πλοίο, διότι είναι επικίνδυνο να μεταδώσουν στους γονείς και τους γύρω τους το ιό και να συμβάλλουν στη διασπορά του.
  • Το 99% όσων νόσησαν βαριά, είναι άτομα ανεμβολίαστα ή μερικώς εμβολιασμένα και για το λόγο αυτό είναι επιτακτικό όλοι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, καθώς η μετάλλαξη delta είναι κατά 44% πιο μεταδοτική από τη Β (βρεττανική μετάλλαξη)
  • Περαιτέρω η κα. Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η επιτροπή αποφάσισε, να κάνουν πλέον δύο τεστ την εβδομάδα ένα rapid και ένα self, όλοι όσοι εργάζονται στον τουρισμό και δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/