Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Party στο Medtronic Diabetes Shop

Ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Party οργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Medtronic. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο γιορτινό Medtronic Diabetes Shop περιελάμβανε πλήθος εκπλήξεων για τα παιδιά, ανοιχτή συζήτηση με τους δεκάδες ασθενείς που παρευρέθηκαν και ξεχωριστούς προσκεκλημένους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αμερικανός Πρέσβης, George James Tsunis, ο οποίος στον σχετικό χαιρετισμό του τόνισε: «Θα ήθελα να πω μόνο λίγα λόγια. Από όλα τα πράγματα που κάνω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου – και δεν είναι λίγα ή ασήμαντα – τίποτα δεν μου δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να είμαι μαζί με τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι η οικογένεια. Το πρόσωπο της Ελλάδας είναι η οικογένεια. Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ευκαιρία που μου δίνετε να βρεθώ ανάμεσα σε παιδιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα, καλές γιορτές και υγεία πάνω απ’ όλα!»

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas, κ. Δημήτρης Νίκας δήλωσε: «Είναι πολύ όμορφο που σήμερα εδώ βρίσκονται τόσα παιδιά. Στόχος εκδηλώσεων όπως η σημερινή είναι να βρεθούμε πιο κοντά στους ασθενείς, να μοιραστούμε εμπειρίες και να προωθήσουμε την ενημέρωση γύρω από τον Διαβήτη Τύπου 1. Ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ, στην 4η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται η παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Medtronic Diabetes Shop. Καλές γιορτές».

Στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικές και ατομικές δημιουργικές δραστηριότητες, να δοκιμάσουν face painting, να διασκεδάσουν στη magic tricks corner με τον ταχυδακτυλουργό και να γνωρίσουν τον Lenny, τη μασκότ της Medtronic για τον διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση. Την παράσταση «έκλεψαν» τα παιδιά, που μοιράστηκαν με θάρρος τις προσωπικές τους εμπειρίες και τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία έχει στην πράξη σταθεί σύμμαχος στο ταξίδι τους, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τις τοποθετήσεις των διακεκριμένων παιδίατρων που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Η Δρ. Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» επισήμανε: «Ζούμε με τα παιδιά με Διαβήτη και ξέρουμε ότι οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα κι αν τα χαρακτηρίζει, παραμένουν τα πιο όμορφα πλάσματα στον κόσμο. Είτε λέγεται αντλία, είτε λέγεται πένα, είτε οτιδήποτε άλλο – διότι σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αντιμετωπίζουμε πολύ πιο δύσκολα περιστατικά – είναι όλα πανέμορφα και αξίζουν το βέλτιστο και κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, σαν μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί ο διαβήτης μας ενώνει! Εύχομαι καλά Χριστούγεννα».

Περαιτέρω, η Δρ. Ανδριανή Βαζαίου-Γερασιμίδου, υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου του νοσοκομείου Παίδων "Α. Κυριακού", πρόσθεσε: «Είναι πολύ όμορφο να βρισκόμαστε όλοι μαζί με αφορμή αυτήν την εκδήλωση της Medtronic, και να μπορούμε να παλεύουμε όλοι μαζί αυτόν τον σκληρό και αδυσώπητο εχθρό που είναι ο διαβήτης, τον οποίο θέλουμε να φέρουμε με το μέρος μας και να τον κάνουμε φίλο μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν μεγάλη σημασία για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Είναι ένας αγώνας που, παρότι δύσκολος, όταν τον δίνουμε μαζί γίνεται πιο εύκολος. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία».

Ξεχωριστή υπήρξε και η τοποθέτηση της κ. Σοφίας Μανέα, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), η οποία δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση που μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε ανάμεσα σε φίλους και να γνωρίσουμε νέους φίλους. Στόχος είναι όλοι μαζί, ασθενείς, γιατροί και εταιρείες να σχεδιάσουμε προγράμματα και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν όλους εσάς να αποκτήσετε οικειότητα για τον διαβήτη, να εκπαιδευτείτε με τα σύγχρονα μέσα για να μπορέσετε να ζήσετε τη ζωή που πραγματικά θα θέλατε να ζήσετε και που σας αξίζει. Ο διαβήτης δεν θέλουμε να περιορίζει τη ζωή μας, για αυτό το λόγο είμαστε όλοι εδώ σύμμαχοι, για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι καλές γιορτές που να μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς και να βάλουμε τους επόμενους στόχους μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Medtronic DIABETES SHOP, στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η φετινή Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, είναι ένα σημείο αναφοράς, ένας μοναδικός χώρος ενημέρωσης και παροχής γνώσης γύρω από το Διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας της Medtronic Diabetes. Είναι ένας χώρος ανοιχτό προς όλους όσους εμπλέκονται με τον διαβήτη, και αντιπροσωπεύει την πεποίθηση ότι η τεχνολογία, η συνεχιζόμενη υποστήριξη και η ενημέρωση αποτελούν τα κλειδιά για την καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη, για μεγαλύτερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.