Ένωση Ασθενών: Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας με ανακοίνωσή της εκφράζει έντονη ανησυχία για τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, στην οποία φέρεται να συμμετέχουν τόσο υγειονομικοί της χώρας όσο και απλοί πολίτες, και αναμένει από την πολιτεία να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν σε ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρονιών ασθενών και εν γένει του κοινωνικού συνόλου.

Στη ανακοίνωση τονίζει ότι τα επίσημα στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας παραμένουν ανησυχητικά και σημειώνει ότι η εμπειρία των προηγούμενων μηνών έχει δείξει πως το Σύστημα Υγείας της χώρας μας έχει πεπερασμένες δυνάμεις και ενόψει και του χειμώνα που έρχεται πιθανόν να δοκιμαστούν ξανά τα όρια και οι αντοχές του. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι στη μάχη αυτή, τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε είναι τα μέτρα αποστασιοποίησης και πρόληψης της διάδοσης του κορονοιού, η τακτική (βάσει των οδηγιών της Επιτροπής) εξέταση και φυσικά ο εμβολιασμός οποίος πλέον προβλέπεται και για τα παιδιά από 12 ετών.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θεωρεί ότι μ’ αυτά τα δεδομένα είναι ανεπίτρεπτο επαγγελματίες υγείας να καταπατούν κάθε έννοια υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας με την οποία οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, συμμετέχοντας σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρονίως πασχόντων αλλά και την δημόσια υγεία εν γένει. Καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες οι οποίες εκτός όλων των άλλων αμαυρώνουν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και υπερβαίνει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις πρωτοφανείς ανάγκες της πανδημίας.

Τέλος στην σχετική ανακοίνωση η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υπογραμμίζει ότι η αυστηρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να είναι παραδειγματική. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και όσοι σκέφτονται να το πράξουν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle