Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο από το Ε.ΚΕ.Α.

Το καλοκαίρι, το οποίο ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες, αποτελεί την πιο κρίσιμη περίοδο για την επάρκεια αίματος, καθώς παρατηρείται, σταδιακά, μειωμένη προσέλευση των αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσίας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θερινών διακοπών. Παράλληλα, ο Ιούνιος είναι ένας μήνας γιορτής για την αιμοδοσία λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πάντα ως κορυφαίο στόχο, την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών και έκτακτων αναγκών των συνανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων σταθερών εθελοντών αιμοδοτών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει την πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση αιμοδοσίας σε έναν χώρο με υψηλό συμβολισμό που μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική διαδραστική θετική εμπειρία στον εθελοντή αιμοδότη.

Το Πολεμικό Μουσείο (Αθηνών) θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά εθελοντική αιμοδοσία. Η νέα δράση του Ε.ΚΕ.Α. έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Ιουνίου, 15.00μμ-19.30μμ, (είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμός).  Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

 

Πως θα κλείσουμε το ραντεβού μας
  • Τηλεφωνικά: Καθημερινά, 08.30πμ-14.30μμ, στα τηλ:2132146716 και 2132146726
  • Ψηφιακά μέσω της νέας εφαρμογής "Δίνουμε αίμα"  για κινητά

Σημειώνεται ότι για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να αναζητήσετε οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής.