Ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο για την 100% Ελληνική Βιομηχανία ΜΕΓΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτοπαραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα ολοκλήρωσε η 100% Ελληνική Βιομηχανία ΜΕΓΑ που αποδεικνύει στην πράξη ότι θέτει σε προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 3MWp, σε 25.000 τ.μ. οροφής των κτιριακών της εγκαταστάσεων στις Αχαρνές.

Το έργο αποτελεί μέρος μιας σειράς επενδύσεων στα πλαίσια του στρατηγικού προγράμματος Βιωσιμότητας «ACT GREEN. Redesign-Reduce-Recycle» σε συνεργασία με την MGD Energy, και αναμένεται να αποφέρει 4.436MWh/έτος πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ισοδυναμεί με αντιστάθμιση 2.537 τόνων CO2/ έτος.

Η εγκατάσταση των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την τεχνική εταιρεία MGD Energy που για περισσότερα από 13 χρόνια συμβάλλει δυναμικά στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων της χώρας μας και κατατάσσεται στην πρώτη θέση σε έργα αυτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΜΕΓΑ αναφέρθηκε στην επένδυση και δήλωσε: «Στη ΜΕΓΑ έχουμε τη βιωσιμότητα ως ύψιστη προτεραιότητα στη στρατηγική μας. Παράγουμε ασφαλή προϊόντα για τους καταναλωτές, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στους ίδιους και στο περιβάλλον. Μιλάμε πάντα με πράξεις, και οι πράξεις απαιτούν επιχειρηματική βούληση, δέσμευση και σημαντικές επενδύσεις. Μια από αυτές είναι και η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις οροφές των κτιριακών μας εγκαταστάσεων στις Αχαρνές. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η επένδυση της ΜΕΓΑ στην ηλιακή ενέργεια, με τη συνεργασία της MGD Energy, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και ευχαριστούμε θερμά την MGD για το τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Με το βλέμμα στραμμένο στο Αύριο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ήθος και ευθύνη για τις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, CEO της MGD Energy αναφέρθηκε στη συνεργασία και τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία ΜΕΓΑ, μια από της σημαντικότερες Ελληνικές βιομηχανίες,  εμπιστεύτηκε την MGD ENERGY για την πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού για τη βιώσιμη ανάπτυξή της έργου. Η εταιρεία ΜΕΓΑ αποτελεί πλέον πρότυπο βιωσιμότητας, αφού είναι από τις λίγες εταιρείες στη χώρα μας που αντλούν σημαντικό ποσοστό ενέργειας από τον ήλιο, μειώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους. Η ομάδα της MGD ENERGY, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιχειρηματική βιωσιμότητα στη χώρα μας, θα συνεχίσει να στηρίζει με το έργο της επιχειρήσεις που ανεβάζουν τον πήχη στην πράσινη ενέργεια σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο και ομάδες, σαν αυτή της εταιρείας ΜΕΓΑ, που έχουν όραμα και πάθος για το μέλλον αυτού του τόπου.»

Με αυτή την σημαντική επένδυση η ΜΕΓΑ αξιοποιεί πλέον και την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή των προϊόντων της και μειώνει σημαντικά τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο ενώ παράλληλα αναδεικνύεται σε πρότυπο βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.