Καινοτόμες λύσεις για καρδιολόγους-ηλεκτροφυσιολόγους στην εκπαιδευτική ημερίδα της Medtronic

Πάνω από 115 καρδιολόγοι/ηλεκτροφυσιολόγοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα ειδίκευσής τους και ειδικότερα γύρω από την τεχνική της κατάλυσης κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκπαιδευτικής Ημερίδας που οργάνωσε η γνωστή εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Medtronic το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι πιο πρόσφατες αλλά και οι επερχόμενες σημαντικές καινοτομίες που σύντομα θα είναι διαθέσιμες και θα δώσουν επιπλέον σημαντικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής και των καρδιακών αρρυθμιών. Έλληνες γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της χώρας μοιράστηκαν σκέψεις αντάλλαξαν απόψεις με τους συναδέλφους τους, άκουσαν διακεκριμένους συναδέλφους τους από το εξωτερικό, αλλά και τα στελέχη της Medtronic.

«Σταθερός μας στόχος είναι να συνδυάζουμε την τεχνολογία και την πρωτοποριακή ιατρική επιστήμη για να δημιουργούμε πραγματικά καινοτόμες λύσεις και να δίνουμε περισσότερες και καλύτερες επιλογές στους γιατρούς», τόνισε ο Δημήτρης Νίκας, Γενικός Διευθυντής για τη Medtronic Ελλάδας. «Τελικός αποδέκτης όλων αυτών των προσπαθειών φυσικά είναι ο ασθενής και το υγειονομικό σύστημα στου οποίου την αναβάθμιση επιδιώκουμε να συμβάλουμε  προσθέτοντάς του καινοτόμες λύσεις με αξία».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Ο κ. Κωτσιόπουλος στάθηκε κυρίως στο πώς μπορεί το Υγειονομικό Σύστημα να προσφέρει υπηρεσίες με μεγαλύτερη αξία για τους ασθενείς ισορροπώντας ανάμεσα στην ποιότητα και το κόστος, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού και της αξιοποίησης των ηλεκτρονικών δεδομένων.

Στο καθαρά επιστημονικό σκέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι καθηγητές από το εξωτερικό «φώτισαν» με τις παρουσιάσεις τους διαφορετικές πλευρές του αντικειμένου, δίνοντας παράλληλα έναυσμα για πολύ ενδιαφέροντα και γόνιμο επιστημονικό διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

Ο Καθ. Andreas Metzner, με έδρα το University Heart Center Hamburg, στη Γερμανία μίλησε για την «Κρυοκατάλυση ως θεραπεία πρώτης γραμμής για την Κολπική Μαρμαρυγή» και στη συνέχεια ο Καθ. Tarvinder Dhanjal, από το University Hospital Coventry & Warwickshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε «Τα πλεονεκτήματα της ελεγχόμενης RF Κατάλυσης σε πραγματική θερμοκρασία για την Κοιλιακή Ταχυκαρδία».

Ο Καθ. Erik Ljungström, από το Skåne University Hospital Lund, στη Σουηδία, ενημέρωσε για τις «Νέες τεχνολογίες στην πρόσβαση στον αριστερό κόλπο», ενώ ο Καθ. Petr Peichl, από το IKEM Prague, στην Τσεχία πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο: Προαιρετικότητα στα χέρια σας: Η επιλογή σας για ενέργεια RF ή PFA κατά τη διάρκεια θεραπείας καρδιακής κατάλυσης».

Τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας, εξειδικευμένοι μηχανικοί ήταν στη διάθεση των παρευρισκόμενων καρδιολόγων/ ηλεκτροφυσιολόγων για να τους παρουσιάσουν τις καινοτόμες συσκευές που διαθέτει η Medtronic για την ειδικότητά τους και να λύσουν κάθε απορία τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργείας και τις δυνατότητές τους.