Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντική τομή το «οίκοθεν» στον «Άγιο Σάββα», δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία!

To Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 8 Ιουνίου αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της επίσκεψής του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «οίκοθεν» υπό τον υπεύθυνο ιατρό, κ. Μιχάλη Νικολάου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρότυπο πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση θεραπειών κατ΄οίκον, παρέχοντας φαρμακευτική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ειδικότερα το «οίκοθεν» προσφέρει τη δυνατότητα αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, να πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την πολύ σπουδαία δουλειά που κάνουν με το «οίκοθεν» και εξέφρασε τη χαρά του που το πρόγραμμα ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες. Το χαρακτήρισε δε ως μία σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε.

Περαιτέρω ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, λειτουργεί και συχνά σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι «η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει στον «Άγιο Σάββα» δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής.»