Το ΝΟΥΝΟΥ παρουσιάζει τις πρώτες συσκευασίες γαλακτοκομικών με Ουδέτερο Αποτύπωμα Άνθρακα!

Τις πρώτες συσκευασίες γαλακτοκομικών με Ουδέτερο Αποτύπωμα Άνθρακα λανσάρει στην ελληνική αγορά η FrieslandCampina Hellas με το ΝΟΥΝΟΥ. Οι φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες αποτυπώνουν την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη» που τοποθετεί στο επίκεντρο την βιωσιμότητα.

Οι νέες οικολογικές συσκευασίες γάλακτος ψυγείου και κρεμών γάλακτος αποτελούνται από 88% και 82% ανανεώσιμες φυτικές πηγές αντίστοιχα,  όπως βιοπλαστικό από ζαχαροκάλαμο και χαρτί από υπεύθυνες πηγές ξυλείας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 399 τόνων πλαστικού από πετρέλαιο τον χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το NOYNOY επενδύει σε οικολογικές συσκευασίες από το 2021, εξοικονομώντας συνολικά πάνω από 1.051 τόνους πλαστικού από πετρέλαιο έως και σήμερα!

Όλες οι νέες συσκευασίες, που κυκλοφορούν στα ράφια των σουπερμάρκετ από τον Σεπτέμβριο του 2023, φέρουν την πιστοποίηση του ανεξάρτητου φορέα Carbon Trust για το ουδέτερο αποτύπωμά τους, έπειτα από μέτρηση, μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και αντιστάθμισης των υπολειμματικών εκπομπών.

Παράλληλα, εφαρμόζονται νέα μη-αποσπώμενα καπάκια, που διευκολύνουν τη συλλογή και ανακύκλωσή τους μαζί με τις συσκευασίες μετά τη χρήση, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων. Με αυτήν την αλλαγή, η εταιρεία εναρμονίστηκε με τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία νωρίτερα από την προθεσμία που έχει οριστεί για τον Ιούλιο 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY έχει ενσωματώσει στην εταιρική της λειτουργία σημαντικά στοχευμένα προγράμματα βιωσιμότητας με μετρήσιμα αποτελέσματα που ενισχύουν ουσιαστικά το θετικό της αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία.