Ποσοστά για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στις ανακοινώσεις για την πανδημία προτείνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Την αναφορά των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται καθημερινά ζητά με παρεμβασή της στο Υπουργείο Υγείας η Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Στην σχετική ανακοίνωση η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας τονίζει ότι είναι εξαιρετικά σημαντική την αποτύπωση των θανάτων αλλά και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να ενημερώνονται καθημερινά οι πολίτες για το ποσοστό των κρουσμάτων, των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων που αφορά σε εμβολιασμένους και το ποσοστό που αφορά σε ανεμβολίαστους. Η πληροφορία αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, στην υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας ακόμα και από τους  πλήρως εμβολιασμένους αλλά και στην κατάρριψη κάθε είδους παραπληροφόρησης, εσκεμμένης διαστρέβλωσης αλλά και ανησυχίας που διατηρεί μερίδα των πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας σημειώνει ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού να εξαπλώνονται, τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας να μην επαρκεί για το χτίσιμο της ανοσίας της κοινότητας, είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και υπογραμμίζει ότι η καθημερινή ανακοίνωση των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους θα αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό και έμπρακτο τρόπο την αξία και τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αυτός ανακοίνωσης των κρουσμάτων ακολουθείται παγκοσμίως και από άλλα κράτη, π.χ. Η.Π.Α.