Προαιρετικά αλλά με ισχυρή συσταση τα self test για τους ιατρούς της ΠΦΥ

Με σχετική του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται υποχρεωτικότητα αλλά μόνον ισχυρή σύσταση για την διενέργεια self test των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών. Μάλιστα σημειώνει ότι για το θέμα προχώρησε σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αποσαφηνιστεί το κενό ερμηνείας της υπ΄αρ Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/2021 - ΦΕΚ 2192/Β/26-5-2021 ΚΥΑ.

Σημειώνεται ότι για όσους απασχολούνται από ιατρούς (γραμματείς, παραϊατρικό προσωπικό κλπ) είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test κατά τα οριζόμενα στην ως άνω ΚΥΑ και η δήλωση του αποτελέσματος στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 Tests του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Περαιτέρω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι αναμένεται διευκρίνιση από το Υπουργείο Υγείας, για το αν θα πρέπει να υποβάλλουν τους εργαζόμενους τους και σε self test  επιχειρήσεις, που σε εβδομαδιαία βάση διενεργούν στο σύνολο του προσωπικού τους, διαγνωστικά test (μοριακά ή rapid) ανίχνευσης έναντι του κορονοϊού SARS CoV-2.