Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου!

Ο κύβος ερρίφθη! Η χορήγηση της τρίτης-αναμνηστικής δόσης ξεκινάει στη Χώρα μας, μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και αφορά αρχικά στους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες. Στην ομάδα αυτή του πληθυσμού ανήκουν περίπου 285.000 άνθρωποι και η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες αυτής της κατηγορίας θα λάβουν υπενθυμιστικό sms στο κινητό τους τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου που θα τους υπενθυμίζει να κλείσουν τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση. Ακολούθως, ανάλογα και με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα προχωρήσει το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου οι στόχοι της χορήγησης της τρίτης δόσης των εμβολίων για την Covid-19 είναι:

  • Πρώτον να δοθεί σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας στον πρωτογενή εμβολιασμό και η τρίτη δόση θα δίδεται ως συμπληρωματική δόση.
  • Δεύτερον να δοθεί σε άτομα των οποίων τα επίπεδα των αντισωμάτων, λόγω παρέλευσης μακρού χρόνου από τον αρχικό εμβολιασμό, έχουν μειωθεί και επομένως χρειάζεται μία ενίσχυση για τη βελτίωση του επιπέδου των αντισωμάτων τους.

Περαιτέρω η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επιδημιολογικά και τα βιβλιογραφικά δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού των ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο, λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και συνεπώς οικοδομούν ανοσία σε ποσοστό που είναι και κατώτερο του 50%. Σε αυτήν την ομάδα των ατόμων περιλαμβάνονται οι μεταμοσχευμένοι, είτε συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, τα άτομα με καρκίνο, οι νεφροπαθείς, οι οποίοι βρίσκονται σε αιμοκάθαρση, άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν ανοσοανεπάρκεια ή νοσήματα τα οποία απαιτούν ειδική θεραπεία που μειώνει την ανοσιακή αντίδραση και καθιστά τα άτομα ευάλωτα.

Μετά από αυτή την πληθυσμιακή ομάδα Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά τα βιβλιογραφικά και τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον καθορισμό των ομάδων του πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Επιτροπής, τους ανοσοκατασταλμένους ακολουθούν τα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αφενός και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας, ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα δεδομένα για την συνέχεια της κατάταξης των ομάδων του πληθυσμού που θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση, λόγω κινδύνου αυξημένης έκθεσης ή υποκειμένων προβλημάτων, όπως τα λοιπά χρόνια νοσήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle