Ξεκινά ο εμβολιασμός των εφήβων 15-17 ετών

Ήρθε η ώρα του εμβολιασμού των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών, δηλαδή όσων έχουν γεννηθεί έως την 31/12/2005. Η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους θα ανοίξει την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Τον σχετικό προγραμματισμό θα μπορούν να κάνουν οι γονείς χρησιμοποιώντας τους δικούς τους κωδικούς στο taxisnet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα με το εμβόλιο της Pfizer και πάντα με τη συνοδεία των γονέων τους. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για εμβολιασμούς των εφήβων στα σχολεία.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κος Μάριος Θεμιστοκλέους, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για την επόμενη μέρα όσον αφορά τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson, ενώ υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα ραντεβού μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες για το εμβόλιο της Pfizer διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος αυτός ίσως μειωθεί τις επόμενες ημέρες ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει ακόμα και την επόμενη μέρα μετά το κλείσιμο του ραντεβού εμβόλιο της Pfizer.

Πολύ σημαντική είναι και η κατάργηση του «πέναλτι» των έξι (6) ημερών για εκείνους που άλλαζαν περισσότερες από δύο φορές το ραντεβού τους, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο ο πολίτης που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Τέλος, ο κ. Μ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι πάνω από το 70% των άνω των 70 ετών έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με δύο δόσεις ανέρχεται στο 41%.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/