Ινστιτούτο Prolepsis: Έκκληση για να εξασφαλιστεί το γάλα στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis σε ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας έχει προσφέρει από το 2012 περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια υγιεινά γεύματα, σε 728 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 112.700 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. 

Αυτήν την περίοδο 5.200 μαθητές λαμβάνουν καθημερινά το γεύμα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε 132 σχολεία σε ευπαθείς περιοχές σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Ξάνθη, Κομοτηνή. Στα συγκεκριμένα σχολεία ένας στους τέσσερις μαθητές δεν καταναλώνει σχεδόν ποτέ πρωινό.

Ωστόσο το κύμα ακρίβειας που διογκώνεται καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος. Ιδιαίτερα, οι αυξήσεις στα καύσιμα και οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και μεταφορικά έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια εξασφάλισης επαρκούς ποσότητας γάλακτος για τους μαθητές.

Το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει έκκληση για να εξασφαλιστεί γάλα στους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής. Όσοι έχουμε την δυνατότητα αξίζει να στηρίξουμε την προσπάθεια ώστε τα παιδιά να έχουν κάθε μέρα το γάλα που το χρειάζονται.

 

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε