8η Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας!

Την στήριξη της πολιτείας προς τους όλους τους θαλασσαιμικούς πάσχοντες υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την 8 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι«ως φάρος ελπίδας, η ελληνική επιστημονική κοινότητα με καινοτόμες θεραπείες ενισχύει την αντιμετώπιση της νόσου, με μοναδικό στόχο να παραμένει η οριστική της εξάλειψη.»

Εξάροντας την ψυχική δύναμη των θαλασσαιμικών ασθενών, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, σπουδάζουν, δουλεύουν, ερωτεύονται, γίνονται γονείς, ο Υπουργός τόνισε ότι από τη μεριά της Πολιτείας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Υπουργός υπενθύμισε ότι, στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασθενείς έχουν κλινικά συμπτωματική Θαλασσαιμία, με την πλειονότητά τους να χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις για να επιβιώσουν.

Περαιτέρω ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη συγκυρία της πανδημίας και τόνισε ότι: «Η σημερινή μέρα βρίσκει τους ασθενείς με Θαλασσαιμία να έχουν έναν ακόμα αγώνα με την πανδημία της COVID-19. Η θωράκιση των Μονάδων, οι εμβολιασμοί, και η η ατομική υπευθυνότητα αποτελούν τους βασικούς άξονες για την προστασία των ασθενών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle