Αναβαθμίζονται οι δομές Ψυχικής Υγείας στην Κέρκυρα!

Tο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2021 η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη συνοδευόμενη από Εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και από Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, αρμόδιους για θέματα της Ψυχικής Υγείας.

Κύριο αντικείμενο της επίσκεψης της Υφυπουργού ήταν η συζήτηση σχετικά με θέματα της Ψυχικής Υγείας του Νομού και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου.

Η Υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για τα εξής:

  • Την παροχή κινήτρων σε ιατρούς, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, σε ανοικτές Προκηρύξεις.
  • Την αναγνώριση της καταλληλότητας του Ψυχιατρικού Τομέα να δίνει πλήρη ειδικότητα, αντί των δύο (2) χρόνων που δίνει σήμερα.
  • Την αναγνώριση της καταλληλότητας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας να παρέχει την ειδικότητα της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας. Άμεσα, θα υπάρξει η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους Νοσηλευτές /τριες.
  • Την ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την κτιριακή αποκατάσταση των δομών του Ψυχιατρικού Τομέα, στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Την ποσόστωση στις προκηρύξεις των Νοσηλευτών/τριών, για θέσεις αποκλειστικά και μόνον για την Ψυχική Υγεία.
  • Την δημιουργία Κέντρου Τηλεσυμβουλευτικής, στα Διαπόντια Νησιά, για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την Νομοθέτηση θεμάτων συνεργασίας Φορέων, Δομών Ψυχικής Υγείας, Υπουργείου Δικαιοσύνης και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  • Την συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς, για την μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ, σε χώρο που δεν θα επηρεάζεται η αρμονική λειτουργία κανενός Φορέα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου, το DETOX, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τον ξενώνα «Νίκος Μώρος» ενώ το απόγευμα παρευρέθηκε στην θεμελίωση του Ιερού Ναού, Αγίας Ειρήνης και Λουκά του Ιατρού, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης, ευχαρίστησε, από καρδιάς, την Υφυπουργό, για την ιδιαίτερη τιμή της επίσκεψής της, γεγονός που δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την επίλυση των θεμάτων της Ψυχικής Υγείας, του Νοσοκομείου. Επιπλέον, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, στους συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση, για την πλήρη τεκμηρίωση των προτάσεων του Ψυχιατρικού Τομέα, προς τη Υφυπουργό Υγείας.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/