Ανοίγουν οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό των 30-39, 40-44 και 45-49 ετών

Ραγδαία εξελίσσεται το πρόγραμμα «Ελευθερία» με το Υπουργείο Υγείας να θέτει υψηλούς στόχους εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού για τους επόμενους δύο μήνες. Στις αρχές Μαΐου 2021 θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με προοπτική να προστεθούν ακόμα περισσότερα  στη συνέχεια, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμών μέχρι το τέλος του μηνός Ιουνίου. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού επισπεύδεται και η συνεχής εισαγωγή νέων ηλικιακών ομάδων που θα μπορούν πολύ σύντομα να κλείσουν το ραντεβού τους ενώ για ορισμένες περιπτώσεις προβλέπεται η δυνατότητα επίσπευσης του μεσοδιαστήματος των δύο δόσεων. Συγκεκριμένα:

  • Την 27 Απριλίου 2021 (Μεγάλη Τρίτη) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στα άτομα αυτής της ηλικίας να εμβολιαστούν νωρίτερα σε σχέση με τη σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση. Λόγω του αυξημένου αριθμού των ελεύθερων ραντεβού για την κατηγορία αυτή, αν κάποιος κλείσει το ραντεβού του την Μεγάλη Τρίτη (27/4/2021), μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.
  • Την 29 Απριλίου 2021 (Μεγάλη Πέμπτη) θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.
  • Την 1η Μαΐου 2021 (Μεγάλο Σάββατο) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είναι η κανονική σειρά της προτεραιοποίησης η οποία συνεχίζεται.
  • Από την Τετάρτη 5η Μαΐου 2021 ξεκινούν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson καθόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το πράσινο φως μετά και από τις εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Δυνατότητα επίσπευσης της 2ης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca

Είναι ήδη γνωστό ότι η 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca απέχει από την πρώτη 11 έως 12 εβδομάδες. Εντούτοις, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το δικαίωμα κάποιος πολίτης, ο οποίος επιθυμεί, να μπορεί να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, μπορεί να επισπεύσει τη δεύτερη δόση, και να τη φέρει το νωρίτερο την 8η εβδομάδα μέχρι και την 11η εβδομάδα.

 

Α. Επίσπευση 2ης δόσης εμβολίου AstraZeneca από αυτούς που έχουν ήδη κάνει την 1η δόση

Ο πολίτης που έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχει το ραντεβού της δεύτερης δόσης, θα μπορεί από το βράδυ της 26ης Απριλίου 2021 να μπαίνει στην πλατφόρμα και να φέρνει νωρίτερα το ραντεβού του έως το διάστημα των 8 εβδομάδων.

 

Β. Επίσπευση 2ης δόσης εμβολίου AstraZeneca από αυτούς που δεν έχουν ήδη κάνει καμία δόση

Για όσους εκκρεμούν και τα δύο ραντεβού, και της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή αυτοί που θα κλείσουν ραντεβού, το σύστημα θα δίνει αυτόματα την ημερομηνία 11 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση. Εντούτοις,  από την 29 Απριλίου 2021 (Μεγάλη Πέμπτη) θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να φέρνουν, αν το επιθυμούν, το ραντεβού τους νωρίτερα, έτσι ώστε το μεσοδιάστημα να είναι στους δύο μήνες, στις 8 εβδομάδες.

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle