Ανοιχτοί οι «κλειστοί» χώροι εστίασης για ανήλικους 12-17 ετών με rapid-test

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα  για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τα οποία θα ίσχυαν από την 13η Σεπτεμβρίου, γνωρίζαμε ότι στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπορούσαν να εισέρχονται ως πελάτες μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο θα είχε ισχύ για 180 ημέρες από τη νόσηση. Το μέτρο αυτό ίσχυε ανεξαιρέτως για όλους από 12 ετών και άνω.

Με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55732/τ. Β΄/4214 που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, υπήρξε μία θετική ανατροπή η οποία διευρύνει τις κατηγορίες εκείνων που μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Συγκεκριμένα, με την νέα αυτή ΚΥΑ προβλέπεται ότι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών, θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών.

Διευκρινίζεται ότι ισχύει κανονικά το μέτρο για παιδιά 4-11 ετών, τα οποία μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους εστίασης, όπως καφετέριες, εστιατόρια, κλπ. με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test 24 ωρών από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/