Δυναμική παρουσία της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων

Με την παρουσία περισσότερων από 300 καρδιολόγων που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 90 καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το διάστημα 10-12 Μαΐου στο Plaza Resort Hotel Ανάβυσσος το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας με τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις Κλινικής Καρδιολογίας».

Στο επίκεντρο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλο Υποστηρικτή τη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και τεχνικές στον τομέα της κλινικής καρδιολογίας και ο τρόπος με τον οποίο η πρόοδος της τεχνολογίας έρχεται να συνδράμει το έργο των ιατρών.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, ο Προέδρος της Εταιρείας Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων (ΕΠΚΑΝ) Ιωάννης Ταγκούλης, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος, Διευθυντής του τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών, παρουσίασε το ρόλο που διαδραματίζει η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην πρόληψη καρδιαγγειακών συμβαμάτων και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των αρρυθμιών.

Περαιτέρω, αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή, για πρώτη φορά σε εγχώριο συνέδριο, του πρωτοπόρου στον τομέα της ρομποτικής επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας και προέδρου της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας καρδιολογίας, Professor G. André Ng, ο οποίος ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος και οι ιατροί ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, Ειρήνη Μαστοράκου (Συντονίστρια Καρδιαγγειακής Αξονικής Απεικόνισης Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ) και Κωνσταντίνος Μπράτης (Καρδιολόγος, Υπεύθυνος Καρδιαγγειακής Μαγνητικής Απεικόνισης Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ), οι οποίοι παρουσίασαν τις σύγχρονες προσεγγίσεις στις διαγνωστικές μεθόδους των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στην  ημερίδα που διεξήχθη στις 27 Απριλίου, παρουσιάστηκε το Σύγχρονο Καρδιολογικό Κέντρο της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων. Με εξειδικευμένους ομιλητές -όπως οι ιατροί Ι. Ταγκούλης, Δ. Αυζώτης, Β. Κολοβός, Ν. Καραμιχαλάκης, Δ. Μπράμος, Ε. Μαστοράκου, Κ. Μπράτης και Δ. Δρούγκας-, εξερευνήθηκαν οι πιο σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες στην καρδιολογία.