Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία-Δώσε Αίμα για έναν Κόσμο πιο Υγιή!

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Περιφέρειας Αττικής και με την Συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.) και του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) ορίστηκε η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Δευτέρα 8 έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, που έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Το θέμα της φετινής καμπάνιας είναι το «Δώσε Αίμα για έναν Κόσμο πιο Υγιή».

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Η χώρα μας, μέχρι σήμερα, δεν είναι επαρκής σε αίμα με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα, να στερούνται το αγαθό αυτό και η ζωή και η υγεία τους σε περιόδους έλλειψης να κινδυνεύει.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ο ελληνικός πληθυσμός να αποκτήσει συνείδηση εθελοντή αιμοδότη και να προσφέρει το αίμα του συχνά και συστηματικά και όχι περιστασιακά μόνο στις περιόδους ιδιαίτερων γεγονότων ή κρίσεων.

Η συστηματική εθελοντική αιμοδοσία είναι αυτή που θα μπορέσει να προσφέρει αυτάρκεια στη χώρα μας σε αίμα και ασφάλεια σε όλους εκείνους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

 

 

 

 

 

ADMAN