Έκτακτη αιμοδοσία για το Παίδων «Η Αγία Σοφία», μια προσφορά ζωής την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και με τη στήριξη του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Πετρούπολης και της Αντιπεριφέρειας Δυτικού τομέα Αθηνών την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης «ΝΙΚΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ» (Κώστα Βάρναλη και Βέργας Πετρούπολη).

Η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί έως τις 02:00 μ.μ.. Το αίμα θα διατεθεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Τη δράση υποστηρίζουν επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Συνεχίζουμε την Εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος για να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει προσφορά αίματος η οποία θα βοηθήσει το Ιατρικό προσωπικό να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα κ. Α. Λεωτσάκος υπογραμμίζει: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε να στηρίξουμε τους συναθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη Αττικής μέσα από την αιμοδοσία που αποτελεί πράξη προσφοράς ,αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

Πως θα μετακινηθούν οι εθελοντές αιμοδότες

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΠΟΣΕΑ σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών, επισημαίνεται ότι οι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία
  • μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινούνται για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία καθώς και τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η Αιμοδοσία.

Η σχετική δήλωση μπορεί να εκδοθεί και από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή από άλλον Φορέα. 

Για την επιστροφή των αιμοδοτών στην οικία τους, μπορούν να ζητούν Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία.

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle