Ελεύθερη η προσέλευση εμβολιασμένων ασθενών στα Οδοντιατρεία!

Σάλος είχε προκληθεί με την έκδοση της ΚΥΑ Δ1α-ΓΠ.οικ.55400/ΦΕΚ Β΄/4206/12-9-2021 η οποία προέβλεπε την υποχρεωτική διενέργεια rapid test όλων των ασθενών που προσέρχονται σε οδοντιατρεία για τη διενέργεια οδοντιατρικών πράξεων, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ασθενών.

Στην απόφαση αυτή αντέδρασε άμεσα όλη η επιστημονική κοινότητα των οδοντιάτρων της Χώρας. Υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη εκφράζοντας το φόβο ότι η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστούν οι ασθενείς θα τους αποτρέψει από τη διενέργεια των οδοντιατρικών τους θεραπειών και θα επιβαρυνθεί η στοματική υγεία του πληθυσμού.

Τελικά, οι συνεχείς διαβουλεύσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων με τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και με τον Υπουργό Υγείας καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα να εκδοθούν οι ακόλουθες οδηγίες, οι οποίες βασίζονται στην προφορική διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας ότι θα υιοθετηθούν και από τον ίδιο σε επόμενη ΚΥΑ.

 

Οι οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
  1. Συνοδός ασθενής, όταν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος.
  2. Αν ο συνοδός δεν έχει εμβολιαστεί, πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών.
  3. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά.
  4. Ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με rapid test ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος.
  5. Τα παιδιά σχολής ηλικίας, θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle