Το ελληνικό ποδόσφαιρο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

Φωτoγραφία από την αναμέτρηση Ατρομήτου - Άρη από το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου:
Οι ομάδες της Stoiximan Super League στέλνουν το μήνυμα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας που έχει εορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου τίμησαν η Stoiximan και η Stoiximan Super League που αφιέρωσαν την 23η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού για τη νόσο. Όλοι οι παίκτες των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο φορούσαν μπλουζάκια με κεντρικό μήνυμα «ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί» για να υπογραμμίσουν ότι η ασθένεια μπορεί να νικηθεί, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ», και το «Be My Hero», Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και πιστοποιημένο συνεργάτη του Πανεπιστημίου Πατρών στην εγγραφή Εθελοντών Δοτών, το έργο των οποίων βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην εθελοντική προσφορά και στην ευαισθητοποίηση. 

Καθώς η πλειοψηφία των παιδικών καρκίνων αφορά διαταραχές του αίματος πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συμπληρωματική δράση σε συνεργασία με το Be my Hero. Ένας παίκτης από κάθε ομάδα του Πρωταθλήματος έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, ακολουθώντας την προβλεπόμενη επιστημονική διαδικασία (δείγμα σάλιου με μπατονέτα).

Στόχος της δράσης ήταν η εξοικείωση του φίλαθλου κοινού με τη διαδικασία -η οποία είναι απολύτως ανώδυνη και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 4 μόλις λεπτά-, αλλά και η παρακίνησή του να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, στον εξωτερικό χώρο δύο γηπέδων της Stoiximan Super League λειτούργησε ειδικό stand ενημέρωσης του Be my Hero, που έδινε την δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούσαν, να γίνουν επιτόπου εθελοντές δότες μυελού των οστών.
 

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Φετφατζίδης, γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών

Η Κική Λεγάκη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Be my Hero», αναφέρθηκε στην δράση και σημείωσε: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που σε αυτόν τον μεγάλο “αγώνα” για να νικηθεί ο παιδικός καρκίνος είμαστε στην ίδια ομάδα με σπουδαίους συμπαίκτες, όπως η Superleague και η Stoiximan. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μεταδώσουμε ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την ασθένεια σε όσους περισσότερους μπορούμε, ώστε να αποτελέσουν τους αυριανούς “ήρωες” των παιδιών αυτών».

Από την πλευρά του ο Μηνάς Λυσάνδρου, Πρόεδρος της Super League, δήλωσε σχετικά: «Η Stoiximan Super League στηρίζει διαχρονικά το έργο της "ΦΛΟΓΑΣ" και της "ΛΑΜΨΗΣ” έμπρακτα, τόσο με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όσο και με υλική αρωγή. Φέτος, συνεργαζόμαστε και με τον οργανισμό “BE MY HERO”, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που δίνουν τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας».

Την πρωτοβουλία σχολίασε και η Ιωάννα Κοζαδίνου, Corporate Responsibility Senior Manager της Stoiximan, και τόνισε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να τιμήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της νόσου. Ως Stoiximan αναλαμβάνουμε δράση, ευαισθητοποιώντας το φίλαθλο κοινό και πραγματοποιώντας ενέργειες στήριξης των παιδιών που δοκιμάζονται».

Φωταγραφία από το ματς Παναθηναϊκού - Λαμίας:
To «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν ένα από τα συνολικά επτά γήπεδα της Stoiximan Super League, από τα οποία εστάλη το μήνυμα της αντιμετώπισης του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.
Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Κυριάκος Κιβρακίδης, γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών