Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας για υποστήριξη των αστέγων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, από τις 10:00’ έως τις 14:00’, δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι, περιοχές περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς, περιοχή Ευαγγελισμού). Η δράση θα αναπτυχθεί με την υποστήριξη δύο (2) μετακινούμενων κλιμακίων, τα οποία θα στελεχώνονται από προσωπικό & εθελοντικό δυναμικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια θα στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και Εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του Οργανισμού (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχουν: ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Α’ Βοήθειες και Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας. Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά 140 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προγραμματίζει αντίστοιχες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.