Επιστροφή στα θρανία με αυξημένα test λόγω της «Όμικρον»

Μεγάλος προβληματισμός είχε επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες ως προς το εάν θα έπρεπε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ή να παραταθούν οι σχολικές διακοπές τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Το ζήτημα απασχόλησε και δίχασε ακόμα και την επιστημονική κοινότητα με τις διάφορες πλευρές να επιχειρηματολογούν υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης.

Εν τέλει ο κύβος ερρίφθη! Τα σχολεία ξεκινούν κανονικά την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου αλλά θα εφαρμοστούν νέα, πιο αυστηρά, υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα:

 

Για την εβδομάδα 10 έως 15 Ιανουαρίου

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων θα διενεργηθούν τρία (3) δωρεάν self test αντί για δύο. Τα test θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.

 

Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους  και από τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Δηλαδή, όλοι θα πρέπει να κάνουν τα δύο δωρεάν self test ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Το μέτρο αυτό προστίθεται, όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως, εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού ακόμα και σε εμβολιασμένους.

 

Αν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές της τάξης που εμφανίστηκε το κρούσμα: Θα κάνουν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα, αντί για δύο, και 2 δωρεάν rapid test. Δηλαδή, θα ελέγχονται καθημερινά με πέντε τεστ την εβδομάδα (3 self test και 2 rapid).
  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές της τάξης που εμφανίστηκε το κρούσμα:Θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν την εβδομάδα που εμφανίστηκε το κρούσμα.

Συνεπώς, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και αφορούν σε όλους τους μαθητές της τάξης και όχι μόνο στους μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες,  τέσσερα rapid και ένα self test, αντί για τα δύο rapid test που έκαναν μέχρι τώρα.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί: Θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Τέλος, η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως στα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, παραμένουν ως έχουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle