Επιστροφή στα θρανία: Τι προβλέπεται για όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα self test

Η επικείμενη επανέναρξη των σχολείων μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σε συνδυασμό με τους εντατικότερους ελέγχους που απαιτούνται για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών και εκπαιδευτικών δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην προμήθεια των δωρεάν self test. Ήδη παρατηρούνται ελλείψεις στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να μην έχουν καταφέρει να προμηθευτούν τα δωρεάν τεστ που δικαιούνται για τα παιδιά τους ώστε αυτά να είναι πανέτοιμα για το…. πρώτο κουδούνι.

Με στόχο να παρασχεθούν διευκρινίσεις και να καθησυχάσουν τους γονείς, που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα αναγκαία self test, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας εξέδωσαν το Σάββατο 8 Ιανουαρίου κοινή ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

Aπό την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών.

H προσέλευση ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

Xθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle