Το ΕΣΥ επιστρέφει με προσεκτικά βήματα στην κανονικότητα

Λόγω των αυξημένων αναγκών για την κάλυψη περιστατικών Covid-19 κατά τους προηγούμενους μήνες, υπήρξαν νοσοκομεία που μετατράπηκαν σε αποκλειστικά Covid, άλλα που διέθεσαν κλινικές τους για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών ενώ επιτάχθηκαν και ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές ώστε να δέχονται ασθενείς με λοιπές ασθένειες που δεν μπορούσαν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επειδή πλέον η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται και καταγράφεται μείωση τόσο στις εισαγωγές σε απλές κλίνες νοσηλείας, όσο και του αριθμού των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δίνεται η δυνατότητα της σταδιακής επιστροφής στην κανονική λειτουργία των Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα:

  • Tην Παρασκευή 21 Μαΐου, το Νοσοκομείο Θριάσιο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της κανονικής λειτουργίας του,  σταματάει δηλαδή, η αποκλειστική του χρήση ως Νοσοκομείο Covid.
  • Την Κυριακή 23 Μάϊου θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του Νοσοκομείου Σισμανογλείου.
  • Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Γ. Γεννηματάς και Αττικόν, θα δοθούν οι κλίνες που είχανε δεσμευτεί για τον κορονοϊό σε περιστατικά τα οποία είναι non Covid.

Η περαιτέρω επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα της λειτουργίας των νοσοκομείων θα είναι εξελικτική και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της Χώρας.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/