Εξόρμηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση των αστέγων

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 από τις 10:00’ έως τις 13:00’ θα πραγματοποιήσει δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η εν λόγω δράση υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού και με την υποστήριξη της εταιρείας Procter & Gamble.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές και εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, κατά την ανάπτυξη της δράσης, θα διανείμουν δέματα με υλικό ενίσχυσης (είδη ατομικής υγιεινής, είδη βασικής διατροφής, ιματισμό, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα ατομικής προστασίας από τον Covid 19), το οποίο εξασφαλίστηκε εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της εταιρείας Procter & Gamble. Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθεί ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 120 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle