«Γήρας τιμάν» από τη «Νοσηλεία»!

Μια πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία, με τον ευρηματικό τίτλο «Γήρας τιμάν», εγκαινιάζει σε λίγες ημέρες ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Νοσηλεία» για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ηλικιωμένων ασθενών, καθώς και την στήριξη των οικογενειών και των φροντιστών τους.

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα, που θα παρέχει Υποστηρικτική και Ανακουφιστική κατ’ οίκον φροντίδα στους χρονίως πάσχοντες ηλικιωμένους, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει και τα μέλη της οικογένειας που ασχολούνται με τη φροντίδα τους. Θα ξεκινήσει την 1 Σεπτεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την 30 Ιουνίου 2021 ενώ την χρηματοδότηση του έχει αναλάβει το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΤΙΜΑ» που στηρίζει το έργο της «Νοσηλείας».

Οι παροχές του προγράμματος "Γήρας τιμάν" περιλαμβάνουν κατ' οίκον επισκέψεις για:

  1. Ιατρονοσηλευτική υποστήριξη (ιατρική περίθαλψη,  νοσηλευτικές πράξεις, ενεσοθεραπείες,  καθετηριασμοί, φροντίδα ελκών, αιμοληψίες κ.ά.).
  2. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη (συνεδρίες, ενημέρωση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, υποστήριξη οικογένειας).
  3. Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη (μυϊκή ενδυνάμωση, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία).
  4. Τηλεφωνική καθοδήγηση.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να ανακουφίσει τους φροντιστές από την αβεβαιότητα σχετικά με το ενδεχόμενο θανάτου στο οικιακό περιβάλλον και θα προσφέρει στήριξη σε περίπου 30 ασθενείς και τις οικογένειές τους μηνιαίως, με μέσο όρο διάρκειας της στήριξης σε κάθε ασθενή τεσσάρων μηνών. Με αυτά τα δεδομένα, η «Νοσηλεία» φιλοδοξεί να προσφέρει στήριξη σε 90 ασθενείς κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς και σε τουλάχιστον 90 μέλη των οικογενειών τους που έχουν το ρόλο του φροντιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν επίσης, εθελοντές διαθέσιμοι να προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη όπου δεν απαιτείται πιο εξειδικευμένη φροντίδα.