H Novo Nordisk Hellas τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη τίμησε με σειρά δράσεων η Novo Nordisk Hellas που στοχεύουν στην ενημέρωση για την πρόληψη και την ορθή διαχείριση της νόσου αλλά και την υποστήριξη των ασθενών.
Εσωτερική εκδήλωση για τους εργαζομένους
Στο πλαίσιο αυτής φετινής διεθνούς ημέρας, η Novo Nordisk Hellas οργάνωσε μια εσωτερική εκδήλωση για τους εργαζομένους της, ώστε να ενημερώσει και να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη τιυ διαβήτη και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, παρουσίασε την ανάγκη για ενημέρωση και στήριξη όλων των ατόμων που ζουν με διαβήτη, ενώ αναφέρθηκε στο όραμα και τις δράσεις της Novo Nordisk για ένα καλύτερο και πιο υγιές μέλλον για την κοινωνία.
Η κα Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, αναφέρθηκε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη και τόνισε: «Ο διαβήτης είναι πλέον μια παγκόσμια πανδημία, καθιστώντας την ενημέρωση και την πρόληψη πιο απαραίτητες από ποτέ. Στη Novo Nordisk, είμαστε πεπεισμένοι πως η αλλαγή ξεκινά από τους ίδιους τους ανθρώπους μας. Επενδύουμε στους εργαζομένους μας, ώστε να γίνουν οι πρώτοι που υιοθετούν και μεταφέρουν το μήνυμα της υγείας και της ευαισθητοποίησης, χτίζοντας μαζί ένα μέλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μ’ ένα «healthy lunch break» που απόλαυσαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό master class ζαχαροπλαστικής. Στο master class παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν γλυκά που είναι κατάλληλα για άτομα με διαβήτη, με έμφαση στη διατροφική ισορροπία και στις υγιεινές επιλογές.
Η ομάδα «Run to Change Diabetes»
Στο πλαίσιο των κοινωνικών της πρωτοβουλιών και της εταιρικής υπευθυνότητας, η Novo Nordisk Hellas συνεχίζει να στηρίζει την εκστρατεία «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη», με την ομάδα “Run to Change Diabetes” να συμμετέχει δυναμικά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες στις διαδρομές των 5, 10 και 42 χλμ μετέφεραν το μήνυμα της σημασίας της σωματικής δραστηριότητας και της πρόληψης για τις καρδιομεταβολικές παθήσεις.
Ο «γαλάζιος κύκλος» σύμβολο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη
Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 και αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη το 2006 και γιορτάζει φέτος την 18η επέτειο της επίσημης αναγνώρισης του «γαλάζιου κύκλου» ως παγκόσμιου συμβόλου ενότητας και ευαισθητοποίησης. Το σύμβολο αυτό αποτυπώνει τη δύναμη και την ελπίδα που χρειάζεται η παγκόσμια κοινότητα για την αντιμετώπιση της νόσου, με το γαλάζιο χρώμα να αντιπροσωπεύει το χρώμα του ουρανού και τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών.









































