Χαλαρώνει κι άλλο το lockdown!

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η σταδιακή πτώση των «σκληρών» δεικτών της πανδημίας δίνουν το περιθώριο να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα ώστε να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη άρση των απαγορεύσεων που μπήκαν και εγκαταστάθηκαν βίαια για πολλούς μήνες στη ζωή μας. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

 

Επέκταση ωραρίου ελεύθερης κυκλοφορίας

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew)  ξεκινά στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί, όπως και σήμερα, μέχρι τις 5 το πρωί, προστέθηκε δηλαδή μία ώρα επιπλέον.  Από την 1η Ιουλίου - και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν - το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

 

Μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

 

Λειτουργία καταστημάτων εστίασης σε αεριζόμενες στοές

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

 

Τροποποίηση ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος:

  • από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1000 θέσεων,
  • σε 70% έως 5000 θέσεων,
  • σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων
  • αν ο χώρος είναι πλέον των 15.000 θέσεων, οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

 

Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

 

Πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις, όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

 

Υπηρεσίες Catering

Aπό την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων, αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

 

Εμποροπανήγυρεις

Αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle