Η Δερματο-Ογκολογία στη καθημερινή κλινική πράξη

-

Ένα πολύ ενδιαφέρον Forum με θέμα «Η Δερματο-Ογκολογία στη καθημερινή κλινική πράξη» έχει προγραμματίσει για το διήμερο 10-11 Ιουλίου 2020 το Ινστιτούτο Δερματικών Ερευνών & Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Α' Κ Αφροδισίων & δερματικών Νόσων ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Ανδρεάς Συγγρός» και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάλιστα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τις συνθήκες που προκύπτουν από την πανδημία του COVID-19, σε συνδιασμό με τις συστάσεις περί συλλογικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του ιού μέσω των μέτρων κοινωνικής απόστασης, η Οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή του Forum μέσω Διαδικτύου (Virtual).

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις πάνω στη Δερματο-Ογκολογία και την ενσωμάτωση των νεότερων θεραπευτικών και καινοτόμων θεραπειών στην ολοκληρωμένη και πολυσυλλεκτική αντιμετώπιση του μελανώματος και των διαφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος. Ένα panel από εκλεκτούς επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα νεότερα δεδομένα και τη προσωπική τους προσέγγιση στη καθημερινή κλινική πρακτική σε θέματα Δερματο-Ογκολογίας.

Στόχοι της εκπαιδευτικής αυτής εκδήλωσης είναι:

  • H αποτύπωση των επιδημιολογικών τάσεων του καρκίνου του δέρματος και η αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου που επηρεάζουν την εκδήλωση και την πρόγνωση της νόσου.
  • Ο χαρακτηρισμός των κλινικών, ιστολογικών και γενετικών παραμέτρων (βιοδεικτών) που χαρακτηρίζουν τη σταδιοποίηση και την κλινική εξέταση του καρκίνου του δέρματος.
  • Η διαχείριση των ασθενών με προχωρημένες μορφές καρκίνου δέρματος και η ενσωμάτωση των νεότερων διαγνωστικών μεθόδων και θεραπευτικών επιλογών στη ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών.
  • Στόχοι των συστηματικών θεραπειών (στοχευμένες θεραπείες και ανοσοθεραπείες) στη διαχείριση των ασθενών με μελάνωμα και καρκίνο του δέρματος.
  • Η πολυσυλλεκτική προσέγγιση των επιλεγμένων ή δύσκολων μορφών καρκίνου του δέρματος μέσω των διεπιστημονικών ογκολογικών συμβουλίων.
  • Η συζήτηση σχετικά με τα μηνύματα και τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας προς τη κοινή γνώμη πάνω στη πρόληψη του μελανώματος και του καρκίνου του δέρματος.

Η Εγγραφή στο Forum είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορεί να ολοκληρωθεί με ένα απλό κλικ στο διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση μπορούμε να αναζητήσουμε στην σχετική ιστοσελίδα για το Forum.