Η Hellenic Energy γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαζί με τα παιδιά


Από αριστερά:
Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Κτηνιατρικής, Ηλεκτροφωτισμού, Πρασίνου και Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων,
Παναγιώτης Μαργέτης Δήμαρχος Μεγαρέων,
Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,
Γεωργία Λασανιάνου Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης HELLENiQ ENERGY.

Με σύνθημα «Η ενέργειά μας για καλό σκοπό» η Hellenic Energy τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και υλοποίησε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων από 1.100 μαθητών Δημοτικών σχολείων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, γύρω από θέματα προστασίας των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ισορροπία του μικροκλίματος εντός του αστικού περιβάλλοντος, η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία δύο πρότυπων «πάρκων τσέπης», στους Δήμους Μεγαρέων στο Θριάσιο Πεδίο και Δέλτα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Διαδραστικό εργαστήριο δημιουργίας κατασκευών από πηλό, χώμα και σπόρους

Οι δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί ο Όμιλος, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ, καθώς και τους περιβαλλοντικούς φορείς The Bee Camp και  Εχεδώρου Φύσις. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δράσεων οι μαθητές:

  • Eίχαν την ευκαιρία, μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια γνώσεων, να κατανοήσουν τη σημασία των μελισσών στην ισορροπία του οικοσυστήματος, τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στη διαδικασία της επικονίασης, καθώς και τις απειλές που δέχονται λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας.
  • Mε τη συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά έμαθαν με ποιον τρόπο, χρησιμοποιώντας πηλό, χώμα και σπόρους, μπορούν να δημιουργήσουν κατασκευές τις οποίες όταν τις φυτέψουν στις κατάλληλες συνθήκες, ακόμα και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, ανθίζουν πολύχρωμα αγριολούλουδα που αποτελούν τροφή για τις μέλισσες.
Ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση μαθητών από περιβαλλοντικούς φορείς

Επιπρόσθετα, η Hellenic Energy ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την διαμόρφωση χώρων πρασίνου, μέσα από τη δημιουργία δύο νέων πάρκων στους Δήμους Μεγαρέων στη Δυτική Αττική και Δέλτα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση του μικροκλίματος και της βιοποικιλότητας των συγκεκριμένων περιοχών. Μέσω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, η εταιρεία επιβεβαιώνει εκ νέου τη βούλησή της να συμβάλλει στη διαμόρφωση περισσότερο πράσινων, βιώσιμων και ανθεκτικών πόλεων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Τη σημασία των περιβαλλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας, υπογράμμισαν τόσο η  Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή, όσο και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Εκκλησίας, οι οποίοι παρευρέθηκαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Hellenic Energy κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε: «Σήμερα, η ανάγκη να υλοποιήσουμε έργα που θα κάνουν τις κοινωνίες μας πιο βιώσιμες είναι πιο επιτακτική από πότε. Στην Hellenic Energy υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματός μας στην κοινωνία και το περιβάλλον. Από τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις μας, μέχρι τις επενδύσεις μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κάθε μας πράξη αποδεικνύει ότι βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διαμόρφωση συνθηκών για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον για όλους.»

 

Ενημέρωση μαθητών από τους περιβαλλοντικούς φορείς