«Ημέρα Καριέρας» για μεταπτυχιακούς φοιτητές από τον ΣΦΕΕ & την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Την ευκαιρία διασύνδεσης με την αγορά εργασίας θα έχουν περισσότεροι από εξήντα (60) μεταπτυχιακοί φοιτητές κατά τη συμμετοχή τους στην «Ημέρα Καριέρας» που οργανώνουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» και «Ογκολογία θώρακος: σύγχρονη κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση και έρευνα» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ημέρες Παθολογίας», την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρα 10πμ – 2μμ στο Ξενοδοχείο Crown Plaza στην Αθήνα.

Οι νέοι επιστήμονες που θα συμμετέχουν στην «Ημέρα Καριέρας» θα γνωρίσουν και θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ, αλλά και ιατρικών ομίλων ώστε ενημερωθούν για τις προοπτικές και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου καθώς και για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο χώρο της Υγείας.

Ο Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Εργαστηρίου, ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», κ. Κωνσταντίνος Συρίγος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά να συνδιοργανώσουμε με τον ΣΦΕΕ την Ημέρα Καριέρας. Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με ανώτατα στελέχη έντεκα (11) κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και τριών (3) ιατρικών ομίλων και δύο (2) κέντρων διεξαγωγής κλινικών μελετών και να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο χώρος της Υγείας. Τέτοιου είδους επαφές μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των νέων είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για τους μεν και για τους δε. Ευχαριστούμε τον ΣΦΕΕ που πιστεύει και στηρίζει την προσπάθεια αυτή που ευελπιστούμε ότι θα γίνει θεσμός».