Γήρας τιμάν: Δωρεάν πρόγραμμα κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας ηλικιωμένων ασθενών

Το πρόγραμμα «Γήρας τιμάν» που προσφέρει φροντίδα σε ασθενείς της Τρίτης ηλικίας συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά.  Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας που εστιάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες των ευπαθών ηλικιωμένων ασθενών με χρόνια νοσήματα και όσων ασχολούνται με τη φροντίδα τους.

Μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 2ου κύκλου του προγράμματος, ο 3ος κύκλος έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται από τη διεπιστημονική ομάδα της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ με την υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ από την 1η Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα «Γήρας τιμάν» λειτουργεί συμπληρωματικά με την αγωγή που έχει δοθεί από τον θεράποντα ιατρό των ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του ατόμου και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όχι μόνο των ηλικιωμένων χρόνια πασχόντων ασθενών αλλά και των μελών/φροντιστών της οικογένειας τους.

 

Στο πλαίσιο του  προγράμματος παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:
  • Ιατρονοσηλευτική υποστήριξη (ιατρική περίθαλψη, νοσηλευτικές πράξεις,  καθετηριασμοί, φροντίδα ελκών, αιμοληψίες κ.ά.).
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη (συνεδρίες, ενημέρωση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, υποστήριξη οικογένειας).
  • Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη (μυϊκή ενδυνάμωση, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία κ.ά.).
  • Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής, μέσω της Ψηφιακής Κλινικής της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.
  • Τηλεφωνική καθοδήγηση και στήριξη (μέριμνα για τις επιπλέον ανάγκες των ασθενών).

Το πρόγραμμα διαρκεί από την 1 Ιανουαρίου 2024 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2024 και καλύπτει κεντρικές περιοχές της Αθήνας.