Η Dexcom παρουσιάζει τα πρόσωπα των Warriors του διαβήτη

Στην φετινή καμπάνια για την 14 Νοεμβρίου, την  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη συμμετέχει ενεργά με έναν πρωτότυπο τρόπο DexCom, Inc.. Η εταιρεία, που διαθέτει σε όλο τον κόσμο τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο για άτομα με διαβήτη, ενώνει τις δυνάμεις της με τους ανά τον κόσμο Dexcom Warriors και αναδεικνύει την ανάγκη να βελτιωθεί η πρόσβαση σε τεχνολογικές λύσεις για τον διαβήτη που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών.

Στο πλαίσιο της φετινής καμπάνιας η Dexcom παρουσίασε μια μοναδική συλλογή φωτογραφικών πορτρέτων ατόμων που πάσχουν από διαβήτη, από όλον τον κόσμο και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μέσα από τα πορτρέτα απεικονίζεται η καθημερινή μάχη των ατόμων που ζουν με τη νόσο, τα συναισθηματικά τους σκαμπανεβάσματα αλλά και το μήνυμα ελπίδας που απευθύνουν. Οι φωτογραφίες της συλλογής #SeeDiabetes: The Faces of Diabetes Warriors (#SeeDiabetes: Τα πρόσωπα των Warriors του διαβήτη), «τραβηγμένες» από τον φημισμένο φωτογράφο πορτρέτων Fernando Sippel και υπό την καλλιτεχνική κατεύθυνση της  Dexcom Warrior και μοντέλου με καταγωγή από την Αυστραλία Bambi Northwood-Blyth, παρουσιάζουν τους Dexcom Warriors ανά τον κόσμο, άτομα που ζουν με διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2. Μεταξύ των χρηστών του συστήματος CGM της Dexcom των οποίων τα πορτρέτα περιλαμβάνονται στη συλλογή αυτή είναι ο Άγγλος ηθοποιός Jeremy Irvine, η θρυλική Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα βραβευμένη με GRAMMY, ηθοποιός, συγγραφέας και επιχειρηματίας Patti LaBelle και ο Αμερικανός τραγουδιστής με πολλές πλατινένιες επιτυχίες, στιχουργός, ηθοποιός με φιλανθρωπική δράση Nick Jonas.

«Ως  Dexcom Warrior που ζω με τον διαβήτη, με τιμά που προσκλήθηκα να δώσω ζωή σε αυτή την ακατέργαστη και αυθεντική αναπαράσταση του πώς είναι να ζεις με τον διαβήτη, μια πραγματικότητα που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο», δήλωσε η Northwood-Blyth. «Πέραν αυτών των φωτογραφιών που δημιουργούν τόσο ισχυρό αντίκτυπο, κάθε φωτογραφικό πορτρέτο συνοδεύεται από μια βαθιά προσωπική αφήγηση που τονίζει πραγματικές πτυχές της ζωής με τον διαβήτη και δείχνει πώς η πρόσβαση σε λύσεις τεχνολογίας όπως το σύστημα CGM της Dexcom μπορεί να αμβλύνει το βάρος της νόσου και να βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής.»

Ο Nick Jonas, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία 13 ετών. Σήμερα είναι 31 ετών και τονίζει: «Για μένα, η ζωή με τον διαβήτη είναι ένα ταξίδι – και ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί. Είμαι ευγνώμων που ανήκω σε μια παγκόσμια κοινότητα που είναι αφοσιωμένη στο να εμπνέει τους άλλους, ενώ αγωνίζεται για καλύτερη πρόσβαση στις τεχνολογίες για τον διαβήτη. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι ενημερώνονται για το σύστημα CGM της Dexcom, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχουμε να διευρύνουμε την πρόσβαση για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να ωφεληθούν από αυτό».

«Για μένα, η ζωή με τον διαβήτη είναι μια πρόκληση την οποία κερδίζω καθημερινά. Έχει γίνει σημαντική πρόοδος από την εποχή που είχα διαγνωστεί με διαβήτη, 30 χρόνια πριν. Τώρα, με το σύστημα CGM της Dexcom, μπορώ να πω με σιγουριά ότι νιώθω απολύτως ελεύθερη!», ανέφερε  η Βασιλική Γούλα, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ»  και Dexcom Warrior στην Ελλάδα, η οποία συμμετείχε  στη #SeeDiabetes φωτογράφιση και ζει με διαβήτη από το 1993.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και η συλλογή φωτογραφικών πορτρέτων #SeeDiabetes αναδεικνύει τις προσπάθειες της Dexcom σε παγκόσμιο επίπεδο που στοχεύουν στη διεύρυνση της πρόσβασης σε σημαντικές τεχνολογικές λύσεις για τον διαβήτη και ευθυγραμμίζεται με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021-2023 «Πρόσβαση στη φροντίδα για τον διαβήτη».

Η ενίσχυση της ενημέρωσης για τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές λύσεις διαχείρισης του διαβήτη καταγράφει ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Από τον Νοέμβριο του 2022 που ξεκίνησε η εκστρατεία #SeeDiabetes της Dexcom μέχρι και σήμερα οι ασθενείς με διαβήτη που καλύπτονται ασφαλιστικά για τα συστήματα CGM έχουν αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια παγκοσμίως, φτάνοντας τα 14 εκατομμύρια από 8 εκατ., με σημαντική αύξηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Γαλλία και την Ιαπωνία. Επιπλέον, η Dexcom έχει εισάγει τους τελευταίους 12 μήνες, συστήματα CGM μη διαθέσιμα μέχρι πρότινος, σε αγορές περίπου 20 χωρών ανά τον κόσμο.1

Παρά τη σημαντική αυτή πρόοδο, εκατομμύρια άτομα που πάσχουν από διαβήτη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις που αφορούν στην απόκτηση ασφαλιστικής κάλυψης για τα συστήματα CGM, τα οποία τούς είναι απαραίτητα για να διαχειρίζονται την πάθησή τους αποτελεσματικότερα. Η συλλογή #SeeDiabetes: Τα πρόσωπα των Warriors του διαβήτη, αποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον παγκόσμιο διάλογο για την ανάγκη βελτίωσης της πρόσβασης σε σημαντικές τεχνολογικές λύσεις και λύσεις φροντίδας για τον διαβήτη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dexcom Kevin Sayer αναφέρθηκε στις προσπάθειες της εταιρείας για να διευρυνθεί η πρόσβαση των ασθενών σε σημαντικές τεχνολογικές λύσεις και τόνισε: «Προσπάθειες ευαισθητοποίησης όπως η εκστρατεία #SeeDiabetes, σε συνδυασμό με κλινικά στοιχεία που καταδεικνύουν τα οφέλη των συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) για τη ζωή των ασθενών, έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της πρόσβασης στα συστήματα CGM για εκατομμύρια ανθρώπους στο πέρασμα του χρόνου. Η Dexcom συνεργάζεται, με αφοσίωση, με παρόχους λύσεων υγειονομικής περίθαλψης, ασφαλιστικές εταιρείες, κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο με σκοπό τη σημαντική διεύρυνση της πρόσβασης σε συστήματα CGM για άτομα που ζουν με διαβήτη κάθε τύπου».


Σημειώνεται ότι μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε στο διάλογο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθούμε τη διεύθυνση SeeDiabetes.com και να κοινοποιήσουμε τη δική μας φωτογραφία και την προσωπική μας ιστορία για το πώς έχει επηρεάσει ο διαβήτης εμάς τους ίδιους ή κάποιον που γνωρίζουμε χρησιμοποιώντας το hashtag #SeeDiabetes