Η La Roche-Posay παρουσιάζει το νέο MELA B3 SERUM, το απόλυτο όπλο κατά της υπερμελάγχρωσης!

Από αριστερά:
Alessandra Delfini (Country Managing Director L'Oréal Hellas),
Γιάννης Μπάρκης (Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Προέδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας),
Παναγιώτα Ρήγα (Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος),
Δημήτρης Ρηγόπουλος (Καθηγητής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας),
Φιλύρα Παπακώστα (General Manager L'oreal Dermatological Beauty)

Η La Roche-Posay παρουσίασε το νέο MELA B3 Serum, με το ενεργό συστατικό Melasyl™ που αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα καινοτομία της εταιρείας  στον τομέα της υπερμελάγχρωσης,

 

Τι είναι το MELA B3

Το νέο MELA B3, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με καταξιωμένους δερματολόγους και ειδικούς στην υπερμελάγχρωση,  συνδυάζει το δραστικό μόριο Melasyl™ –την απόλυτη «παγίδα μελανίνης»– με 10% αντιφλεγμονώδη Νιασιναμίδη (γνωστή και ως Βιταμίνη B3) και άλλα δερματολογικά ενεργά συστατικά για ισχυρότερη δράση ενάντια στην υπερμελάγχρωση και με ορατά αποτελέσματα σε μια εβδομάδα.

Το νέο ενεργό συστατικό Melasyl™ για την καταπολέμηση της υπερμελάχρωσης, προέκυψε μετά από 18 χρόνια μελετών στο Τμήμα Έρευνας & Καινοτομίας της L’Oréal, και είναι κατοχυρωμένο με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.​

Mela B3 Serum με το ενεργό συστατικό Melasyl™

Πώς λειτουργεί το Melasyl™

Το Melasyl™ λειτουργεί διαφορετικά από τα παραδοσιακά συστατικά ανακόπτοντας τη δραστηριότητα της μελανίνης προτού σχηματιστούν δυσχρωμίες στο δέρμα.​ Είναι το πρώτο και το μοναδικό ενεργό συστατικό που παγιδεύει και εξαλείφει τις πρόδρομες ουσίες της μελανίνης κατά τα πρώιμα στάδια της διαδικασίας υπερπαραγωγής μελανίνης. Έτσι, προλαμβάνει την υπερμελάγχρωση και, ταυτόχρονα, μειώνει την ένταση των ήδη υπαρχουσών δυσχρωμιών. Εξασφαλίζει υψηλότερη αποτελεσματικότητα σε όλους τους τόνους δέρματος, η οποία έχει αποδειχθεί σε σύγκριση με 8 ενεργά συστατικά αναφοράς ενώ σέβεται τη φυσιολογία του.

Τόλης Γιακουμάκης (Scientific and Education Manager L'Oréal Hellas) και Μαριάννα Haddad (Brand Manager La Roche-Posay)
Μαριάννα Haddad (Brand Director La Roche-Posay)

Η παρουσίαση του νέου MELA B3

Η ανακοίνωση του νέου προϊόντος συνδυάστηκε με ένα διήμερο event στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χωρίστηκε σε 3 διαφορετικά slots, αφιερωμένα σε φαρμακοποιούς, δερματολόγους και media, αντίστοιχα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από τον Καθηγητή Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, κ. Δημήτρη Ρηγόπουλο με θέμα: «Διαταραχές Μελάγχρωσης: Τι γνωρίζουμε», την Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, κα Παναγιώτα Ρήγα με θέμα: «Αντιμετώπιση των υπερμελαγχρώσεων στο ιατρείο και ο συνεργικός ρόλος των δερμοκαλλυντικών» και την Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο κα Ελίνα Θεοδωρακοπούλου με θέμα: «Υπερμελάγχρωση: Αίτια και αντιμετώπιση/ Melasyl™/ Ο κυρίαρχος ρόλος των δερμοκαλλυντικών».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Ελίνα Θεοδωρακόπουλου: «Η υπερμελάγχρωση είναι ένα συχνό δερματολογικό πρόβλημα, μια χρόνια φλεγμονώδης διεργασία,  η οποία, όταν προσβάλει και το πρόσωπο, έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις. Η υπερμελάγχρωση ή δυσχρωμία εκδηλώνεται ως μια πιο σκουρόχρωμη βλάβη, σαν ένας «λεκές» πάνω στο δέρμα μας, ενώ η θεραπευτική του αντιμετώπιση δεν είναι απλή. Το νέο δραστικό μόριο Melasyl™, από τη La Roche-Posay, μέσα από πολυετή και συστηματική έρευνα, αποτελεί μια σημαντική δερματολογική καινοτομία στη ρύθμιση της σύνθεσης της μελανίνης, της βασικής χρωματικής του δέρματος, ενώ παράλληλα καταπολεμά αποτελεσματικά την υπερμελάγχρωση».

Ελίνα Θεοδωρακοπούλου (Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος)
Παναγιώτα Ρήγα (Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος)
Δημήτρης Ρηγόπουλος (Καθηγητής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας)