Η Novartis Hellas παρουσιάζει τη νέα σειρά podcasts «Η φωνή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση»

H Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά Πλάκας) είναι μια χρόνια πάθηση με σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των ασθενών και των οικογένειών τους. Ωστόσο η σωστή ενημέρωση, η επιστημονική καινοτομία, η καλή συνεργασία ιατρού-ασθενούς και η θετική ψυχολογία βοηθούν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις.

Η εκστρατεία ενημέρωσης «Ζω – Συνεχίζω στον ρυθμό της ζωής!» που προωθεί η Novartis Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας μεταφέρει θετικά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας και παρέχει, μέσω της ιστοσελίδας www.livinglikeyou.gr, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο, τα στάδια, τις διαφορετικές φάσεις και μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται. Επιπλέον, προσφέρει πρακτικές συμβουλές προς τους ασθενείς για την καλύτερη διαχείρισή της και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, στις 30 Μαΐου, η καμπάνια εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να «δώσει φωνή» στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο. Πρόκειται για μία σειρά podcasts με τίτλο «Η φωνή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση», που εστιάζει στη ζωή, τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν τη χρόνια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μάλιστα τα επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.livinglikeyou.gr.

Στα επεισόδια της σειράς, ο γνωστός ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης συνομιλεί με ανθρώπους που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση, οι οποίοι μοιράζονται τις πρώτες αντιδράσεις και τα συναισθήματα που βίωσαν μετά τη διάγνωση, τις αλλαγές που επέφερε στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους, ενώ μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Η σειρά των podcasts φιλοδοξεί να ενημερώσει, να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τους ασθενείς, τους φροντιστές αλλά και το ευρύ κοινό, σχετικά με τη νευρολογική νόσο. Συνδυάζοντας ιστορίες καθημερινότητας, εμπειρίες και προσωπικές στιγμές που αφηγούνται οι ασθενείς, αναδεικνύονται τα εμπόδια και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, προσφέρονται σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο όπως και τρόποι για την καλύτερη διαχείρισή της, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Στην εξαιρετική πρωτοβουλία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Ομοτ. Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ, Αναστάσιος Ωρολογάς και τόνισε: «Έχοντας ως βασικό στόχο να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, η νέα σειρά των podcasts έρχεται για να υποστηρίξει και να εμψυχώσει τους ασθενείς ώστε να αντιμετωπίσουν τη νόσο και τις αλλαγές που αυτή προκαλεί στις ζωές τους. Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με τη Novartis Hellas, μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας στους ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Από την πλευρά της εταιρείας η Chief Scientific Officer Innovative Medicines της Novartis Hellas, Λευκοθέα Σταθέλου, επισημαίνει: «Με τη νέα σειρά των podcasts, γινόμαστε ακροατές των προβλημάτων, των αγωνιών και των συναισθημάτων των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Μέσα από τις μοναδικές αφηγήσεις τους, συμπορευόμαστε νοερά στο δύσκολο ταξίδι τους απέναντι σε αυτήν την ασθένεια. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι, γιατί η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της ασθενοκεντρικής προσέγγισης και της Δέσμευσης της Novartis να προσπαθεί να κατανοήσει τις πολύπλευρες ανάγκες της κοινότητας των ασθενών, προκειμένου να βρει λύσεις και να συμβάλλει ουσιαστικά στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση τους».