Ημερίδα με θέμα: «Άριστα στο σχολείο με σωστή διατροφή»

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον ρόλο της άσκησης και της σωστής διατροφής στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών ετοιμάζει το infokids.gr σε συνεργασία με το Νέο Διατροφολογικό και Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Bioiatriki+ υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00-21:00 υποδέχονται γονείς και παιδιά στον Υπαίθριο Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα) για να συζητήσουν το θέμα «”Άριστα” στο σχολείο με σωστή διατροφή».

Η επιστροφή στο σχολείο σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τις οικογένειες μικρών παιδιών και εφήβων που καλούνται να οργανώσουν την καθημερινότητά τους σε ένα νέο πρόγραμμα, από το οποίο δεν θα πρέπει να λείπουν η τακτική σωματική άσκηση και οι καλές διατροφικές συνήθειες προκειμένου τα παιδιά να έχουν καλή ψυχολογία, αλλά και υψηλές σχολικές επιδόσεις.

Εξάλλου έρευνες* αποδεικνύουν ότι οι μαθητές με υγιεινές διατροφικές συνήθειες επιτυγχάνουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις!

 

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

Το πρόγραμμα της Ημερίδας θα περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο της παιδικής υγείας και συζήτηση με το κοινό.

 • 18.00: Προσέλευση
 • 18.30: Έναρξη ομιλιών
 • 19.45: Τέλος ομιλιών
 • Θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις του κοινού

 

Οι συμμετέχοντες ομιλητές
 • Γιάννης Αρναούτης MSc, PhD, Υπεύθυνος Bioiatriki+, Εργοφυσιολόγος, Διδάκτωρ Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: “Σημασία της φυσικής δραστηριότητας για το παιδί”.
 • Μελίνα Τσαγκατάκη Τσιρίγγα MSc, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονική συνεργάτης ΒιοΚλινικής ΑΘηνών: “Βασικοί διατροφικοί κανόνες για το παιδί”.
 • Dr. Άννα Παρδάλη, Παιδίατρος MD, Msc, Επιστημονικός Συνεργάτης της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών: “Παιδική και εφηβική παχυσαρκία” και κίνδυνοί της στην υγεία του νεαρού ατόμου, αλλά και σε σχέση με τη νόσο Covid-19.
 • Κώστας Νταλούκας, παιδίατρος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων: “Ο ρόλος και η σημασία του παιδιάτρου στην διάγνωση και την θεραπεία της παχυσαρκίας των παιδιών”  με ιδιαίτερη αναφορά στο πώς οι γονείς θα πρέπει να εντοπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια των διαγραμμάτων του Δείκτη Μάζας Σώματος.
 • Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: “Νεότερες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους” με ιδιαίτερη αναφορά στα νεότερα δεδομένα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους σώματος κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς και στον ρόλο των ηλεκτρονικών εφαρμογών στον χώρο της υγείας για την αντιμετώπισή του.

 

Διαγωνισμοί
 • Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ζωντανά διαγωνισμός από το Διατροφολογικό Εργομετρικό Κέντρο Bioiatriki+ από τον οποίον θα προκύψει ένας νικητής (από τους παρευρισκόμενους) που θα κερδίσει μία “τρίμηνη” διατροφική παρακολούθηση για τον ίδιο και το παιδί του.
 • Για τους μικρούς συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός κατά τον οποίον δύο τυχεροί θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Κάθε διπλή πρόσκληση αφορά σε 1 ενήλικο εισιτήριο αξίας 18 ευρώ και σε 1 παιδικό (για ηλικίες 3-12 ετών) αξίας 14 ευρώ.  Η ισχύς τους είναι για 3 μήνες από την ημέρα της κλήρωσης τους.

 

Απασχόληση για τα παιδιά

Για τους μικρούς συμμετέχοντες που θα συνοδεύουν τους γονείς θα υπάρχει απασχόληση, καθώς και ένα μικρό κέρασμα, προσαρμοσμένο στα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας.

 

Ένα όμορφο και πρακτικό δωράκι για τα παιδιά

Φεύγοντας τα παιδιά θα πάρουν ένα όμορφο και πρακτικό δωράκι από την Coverderm: Ένα μικρό αντισηπτικό που θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους καθημερινά στο σχολείο, καθώς και μία υφασμάτινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων!

 

Δήλωση Συμμετοχής

Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ έπειτα από δήλωση στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

 

Μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού

Η πρόσβαση του κοινό στον χώρο θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ για τα παιδιά απαιτείται η επίδειξη self test του τελευταίου 24ωρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την οργάνωση εκδηλώσεων.


(*) Πηγή έρευνας: www.academia.edu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle