Το ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα της 100% Ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ

Tags

Η Ελληνική βιομηχανία ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των τελευταίων ετών με εξαιρετικές κοινωνικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται κυρίως με την υγεία και την πρόληψη και εναρμονίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Σ’ αυτό το πλαίσιο η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ καταγράφει σημαντικές επιδόσεις καθώς προωθεί μεγάλα και δαπανηρά κοινωνικά προγράμματα με συνέπεια και βάθος χρόνου.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία συνεργάζεται με αξιόλογους φορείς και πρωταγωνιστεί σε δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούν: 

  • Το Βραβευμένο κοινωνικό Πρόγραμμα "Μαζί για την Υγεία τους" σε συνεργασία με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Η ΜΕΓΑ προσφέρει για 8η συνεχή χρονιά ιατρικό εξοπλισμό σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων στην Ελλάδα. Οι δωρεές στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων περιλαμβάνουν σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, καθώς και αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το Π.Γ.Ν. Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ», την Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης  «Γ. Γεννηματάς- Αγ. Δημήτριος», τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και την Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ». Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων των Νοσοκομείων, από το σύνολο των δωρεών της ΜΕΓΑ, από το 2018 έως σήμερα έχουν επωφεληθεί συνολικά πάνω από 77.600 παιδιά.
  • Το Πρόγραμμα Βήματα ζωής για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Με αίσθημα ευθύνης, η ΜΕΓΑ ξεκίνησε το 2022 μια νέα συνεργασία, προσφέροντας συνολικά 1.400 θεραπείες έγκαιρης αποκατάστασης βρεφών και παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας, η ΜΕΓΑ θα ενισχύσει ουσιαστικά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ για την κάλυψη των αναγκαίων θεραπειών των παιδιών με αναπηρία, οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, Υποστηρικτική Τεχνολογία, Μουσικοθεραπεία, Θεραπευτική Ιππασία, Θεραπευτική Κολύμβηση κ.α.
  • Το Βραβευμένο Κοινωνικό πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Η ΜΕΓΑ στήριξε 4η συνεχή χρονιά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη νεογνών, παιδιών και εγκύων, που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έως σήμερα  έλαβαν παιδιατρική φροντίδα πάνω από 5.000 βρέφη και παιδιά, γυναικολογική φροντίδα πάνω από 600 εγκύους και νέες μητέρες, ενώ διανεμήθηκαν πάνω από 3.000 Babylino Baby Kits.
  • Το Πρόγραμμα «Στέγη Φροντίδας», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. Η ΜΕΓΑ καλύπτει για 9η συνεχή χρονιά τις ετήσιες ανάγκες μιας οικογένειας στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου (διατροφή, ένδυση, γενικά έξοδα σπιτιού, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μισθός Μητέρας SOS, ψυχολογική - ψυχοκοινωνική στήριξη και ψυχαγωγικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών).
  • Το Βραβευμένο Πρόγραμμα  «Δίπλα τους» σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ». Η ΜΕΓΑ καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες σε βρεφικές πάνες σε τρεις φορείς παιδικής προστασίας για τρίτη συνεχή χρονιά.
  • Το Βραβευμένο Πρόγραμμα «Πανελλαδική εκστρατεία για το Alzheimer», η οποία ξεκίνησε το 2015 σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer. Μέσα από το πρόγραμμα, υλοποιήθηκαν σε πάνω από 30 περιοχές της χώρας, συνολικά 3.500 τεστ μνήμης σε ηλικιωμένους από ειδική ομάδα επιστημόνων, ενώ πάνω από 3.000 άτομα (συγγενείς και φροντιστές) ενημερώθηκαν για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης.
  • Το Πρόγραμμα «Θύμισέ μου», το οποίο ξεκίνησε το 2021, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Κύριος στόχος της δράσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα της πρόληψης ως στάσης ζωής για όλες τις γυναίκες, και ταυτόχρονα να τις κινητοποιήσει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην πρόληψη της υγείας τους.
  • Τις πρωτοβουλίες τις εταιρείας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας. Με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, η ΜΕΓΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή προσφοράς δωρεών στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν στις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Η εταιρεία μεταξύ άλλων προσέφερε 3.000 κιτ γυναίκειας υγιεινής, πάνω από 127.000 τεμάχια προϊόντων προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντήλια Wet Hankies, βρεφικές πάνες Babylino Sensitive, μωρομάντηλα Babycare, προϊόντα ακράτειας Sani, σερβιέτες EveryDay κ.ά), δωρεά 1 φορτηγού εμφιαλωμένων νερών καθώς και δωρεά σχολικών ειδών και εξοπλισμού, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς.
  • Το Πρόγραμμα «Δύναμη Χαράς». Το πρόγραμμα αφορά την ετήσια κάλυψη για το 2024 υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπειών (λογοθεραπείας / εργοθεραπείας) των κοριτσιών του Ιδρύματος Στέγη Αγίας Άννας.

Περαιτέρω η εταιρεία προσφέρει κάθε χρόνο σημαντικές ποσότητες προϊόντων της σε πάνω από 120 Κοινωνικές Οργανώσεις και Ιδρύματα. Ειδικότερα, το 2023 η ΜΕΓΑ προσέφερε πάνω από 9 εκ. προϊόντα προσωπικής υγιεινής πανελλαδικά, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.