Καρκίνος Μαστού: Το «Άλμα Ζωής» είναι εδώ για σένα, μίλησε μαζί του!

Το παλαιότερο πρόγραμμα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», αλλά και ο πυρήνας της οργανωμένης αλληλοβοήθειας που αποτελεί τον βασικό  πυλώνα της λειτουργίας του Συλλόγου συνεχίζεται δυναμικά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την χρηματοδότησή του από το Greece Race for the Cure®.

Στόχος του προγράμματος, που βασίζεται στις αρχές του διεθνούς Reach to Recovery, είναι να παρέχει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε γυναίκα με καρκίνο του μαστού το επιθυμεί, να μιλήσει και να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη από εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου που έχει και η ίδια βιώσει την ασθένεια.

Η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται στην συμμετοχή των εκπαιδευμένων εθελοντριών αφού πρόκειται για γυναίκες που έχουν ζήσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού. Αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όλες έχουν νιώσει τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες πρακτικές δυσκολίες ώστε είναι σε θέση να καταλάβουν όσο κανένας αυτά που βιώνει η ασθενής που επισκέπτονται.

Με το σύνθημα «είμαστε εδώ για σένα, μίλα μαζί μας», οι εκπαιδευμένες εθελόντριες από το «Άλμα Ζωής» οργανώνουν τακτικές επισκέψεις σε γυναίκες που έχουν μόλις υποβληθεί σε επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται. Η παρουσία τους προσφέρει στις ασθενείς ανακούφιση, ουσιαστική επικοινωνία και κατανόηση, ενώ οι ίδιες οι εθελόντριες αποτελούν πρότυπο ποιότητας ζωής μετά την ασθένεια.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το πρόγραμμα πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά μέσω Skype ώστε να υποστηρίζεται η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, αλλά και τηλεφωνικώς. 

Σε συνεργασία με κλινικές μαστού των Νοσοκομείων Έλενα, Ιασώ και Metropolitan, οι ασθενείς μπορούν σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες να μιλήσουν με εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού που ενδιαφέρεται, ακόμα και αν βρίσκεται εκτός νοσοκομείου, μπορεί να απευθυνθεί στον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», στο τηλέφωνο 2104180006 και να έρθει σε επαφή με εκπαιδευμένη εθελόντρια.

Αναλυτικά ημέρες και ώρες επικοινωνίας:
  • Έλενα: Τρίτη 10:30-13:00
  • Ιασώ: Τρίτη 10:30-13:00
  • Metropolitan: Πέμπτη 10:30-13:00

 

Στοιχεία επικοινωνίας
  • Τηλ: 210 4180016
  • Skype: Almazois_RRI

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/