Μαζική κινητοποίηση για τις συνεχείς ελλείψεις αίματος και τις αγκυλώσεις του συστήματος αιμοδοσίας!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α.) εκπροσωπώντας τα μέλη του και έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο συνεχιζόμενο πρόβλημα των ελλείψεων αίματος, καταφεύγει πλέον σε επί τόπου διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας και καλεί όλα τα μέλη του αλλά και κάθε πολίτη χωριστά να συμμετάσχει στην κινητοποίησή του με στόχο οι υπεύθυνοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να δώσουν λύση στην αδιέξοδη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α. αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπάσχοντες της Αττικής και των επαρχιακών συλλόγων, γονείς, φίλοι, διανύουμε μια παρατεταμένη περίοδο σοβαρών δυσκολιών που προκύπτουν από δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις του συστήματος αιμοδοσίας που επηρεάζει τις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Καιρό τώρα αντιμετωπίζουμε συνεχείς ελλείψεις αίματος που τούτη την περίοδο έγιναν πια τραγικές απειλώντας τη ζωή και την υγεία μας. Με τη δικαιολογία του θέρους η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Γεγονός είναι πως ούτε η πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΑ, αλλά ούτε οι νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας και σίγουρα ούτε οι διοικήσεις κάποιων νοσοκομείων, π.χ. Παίδων “H Αγία Σοφία” έχουν μεριμνήσει για να μη βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση.

Οι πάσχοντες βρίσκονται αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου έλλειψη αίματος η οποία λόγω του κορονοϊού θα συνεχιστεί και γιγαντωθεί. Αυτά που χρόνια θεωρούσαμε ως αυτονόητα στον τομέα της αιμοδοσίας και της υγείας, τώρα γκρεμίζονται τόσο γρήγορα που γυρίσαμε σε μαύρες εποχές για την αιμοδοσία.

Επειδή τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και οι υπεύθυνοι για την κατάσταση κωφεύουν καλούμαστε όλοι οι θαλασσαιμικοί να αναλάβουμε δράση.

Μετά από μια πρώτη διαμαρτυρία που έγινε έξω από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στις 18 Αυγούστου 2020, εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, καλώντας για μαζική κινητοποίηση-διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας, οδός Αριστοτέλους 17, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 11.30 πμ.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί δυναμικά, χωρίς ολιγωρίες, δικαιολογίες και μεταθέσεις ευθυνών, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στη ζωή και στην υγεία».

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle